Să intrăm în bucătărie! Meniu de campion:** află ce mănâncă Forlan în 24 de ore! „Fără 4 mese pe zi mă simt slăbit”

V-ați întrebat vreodată care este meniul obișnuit al unui fotbalist profesionist? Sau câte mese pe zi consumă un sportiv de performanță? La toate aceste întrebări a răspuns starul uruguayan Diego Forlan (32 de ani), câștigător al Copei America în 2011 și totodată „fotbalistul turneului” la Cupa Mondială din 2010, unde a marcat de cinci ori și a ajuns în careul de ași al competiției cu naționala sa.

Acum la Inter, Forlan și-a făcut un renume în Europa marcând gol după gol pentru Manchester United, Villarreal și Atletico Madrid. În spatele acestor goluri stă însă o viață extrasportivă ireproșabilă, de care Forlan are mare grijă. Principala sa preocupare: alimentația corespunzătoare. Sudamericanul a răspuns recent provocării jurnaliștilor englezi și a dezvăluit în cel mai mic detaliu ce alimente consumă pe parcursul unei zile!

MICUL DEJUN – 8:00

„Încep ziua cu câteva felii de ananas. Gustul dulce mă trezește! Apoi, mănânc toast cu unt și iaurt. De cele mai multe ori prefer însă pâinea neagră. Câteodată mai îmi fac omletă cu șuncă și brânză, pentru că am nevoie de energia dată de ouă. Și să știți că nu există dimineață în care să nu beau un pahar de suc de portocale proaspăt stoarse!”

? Info: ananasul este un fruct foarte bogat în bromelaină, o enzimă digestivă care ajută la recuprarea rapidă după accidentări și la regenerarea țesutului muscular. Are ca principal efect reducerea inflamațiilor.

PRÂNZUL – 13:00
„După 2-3 ore de antrenament mă duc direct la sala de mese sau la restaurant. Oriunde aș fi însă, mă orientez spre paste cu orez și pui. Uneori mai aleg spaghetele cu ulei de măsline și brânză rasă deasupra. Puiul îl mănânc mereu la grătar, niciodată fiert. E mult mai sănătos așa!”

? Info: Ciocolata cu lapte este ideală pentru sportivi după antrenamente, deoarece ajută la repararea țesutului muscular și oferă o „reîncărcare” a organismului grație carbohidraților

GUSTARE – 16:00
„De obicei, dupăamiază pun niște fructe în blender și beau sucul proaspăt. Cel mai mult consum portocale, ananas, dar și căpșuni. Peste sucul natural adaug apă și gheață, așa cum m-am obișnuit să fac la Madrid, unde era foarte cald! Nutriționiștii spun că ar trebui să consumăm patru sau cinci porții de fructe și legume în fiecare zi. Eu cred că ajung la 10! Dacă îmi este un pic foame, mănânc și un sandwich cu salată. În general ajung la patru mese pe zi. Fără ele mă simt slăbit”

CINA – 21:00
„Iau cina destul de târziu și știu că nu e OK. În Manchester, oamenii serveau ultima masă a zilei în jurul orei 6 seara, dar eu m-am obișnuit cu stilul de viață din Spania, când lumea iese din case abia după ora 10, pentru că e prea cald în timpul zilei. Dacă sunt acasă, mănânc în jur de ora 9 seara și de obicei meniul meu conține pește și salată. Îmi plac mult roșiile proaspete, dar și legumele înnăbușite. Știu că nu consum decât lucruri sănătoase, așa că mă bucur de fiecare masă pe care o iau. Dar mai am și «derapaje»! În Uruguay am descoperit laptele caramelizat și sunt nebun după el. În rest, toată ziua consum foarte multe lichide, iar cu alcoolul nu mă împac deloc bine. Nu sunt obișnuit cu el”.

? Info: peștele este alimentul ideal pentru cinele târzii, deoarece este ușor digerabil, la fel ca și legumele. Este indicat peștele alb, precum șalăul sau codul.

8
meciuri a jucat Forlan în acest sezon la Inter, unde a fost chinuit de accidentări, dar și de faptul că nu a avut drept de joc în Liga Campionilor. El a marcat un singur gol pentru „nerrazzuri”

Publicat: 08 01. 2012, 20:23
Actualizat: 09 01. 2012, 01:19