O publicație susține că a pus mâna pe contractul semnat de Adidas cu Bayern și naționala Germaniei. O clauză secretă atrage atenția

Publicația Der Spiegel susține că a pus mâna pe unul dintre contractele încheiate de Adidas cu Bayern Munchen și naționala Germaniei.

Printre alte clauze, logice de altfel în astfel de înțelegeri, apare și una ceva mai ciudată: jucătorii n-au voie să fie membrii ai Bisericii Scieontologice.  Pentru firma de echipament sportiv fapta este atât de gravă, încât a fost trecută pe aceeași treaptă cu deținerea sau consumul de droguri.

Astfel, Adidas își rezervă dreptul de a rezilia unilateral contractul dacă un jucător care este prins cu droguri sau „este membru al unei organizații sau al asociații care promobează principiile lui L. Ron Hubbard (n.r. fondatorul Bisericii Scieontologice)”.

Adidas susține că diversitatea și toleranța sunt valori fundamentale pentru gigantul care produce echipament sportiv. Cu toate acestea, principiile Bisericii Scieontologice nu sunt agreate în cadrul firmei: „Scieontologia și alte astfel de organizații nu sunt compatibile„, este argumentul celor de la Adidas. În Germania, Scieontologia este considerată o organizație care promovează principiil care sunt împotriva Constituției, astfel că membrii aceste biserici sunt sub observația serviciilor secrete.

Ce este Biserica Scieontologică
În 1954, Lafayette Ronald Hubbard punea bazele unei organizații foarte controversate, Biserica Scientologică. Ideile promovate au atras imediat mii de adepți, printre care și celebrități ca Tom Cruise, John Travolta sau Priscilla Presley. Cu sediul în California, această organizație a fost de-a lungul timpului subiectul mai multor controverse, cauzate de ritualurile pe care le practică.

La nivel oficial, scieontologii militează pentru purificarea totală a sufletului. Aceasta se realizează în cadrul unui proces de lungă durată, iar cel care reușește să atingă cea mai înaltă treaptă a purificării, stă deasupra legilor Universului și timpului. De asemenea, acesta este considerat capabil să înfăptuiască minuni. Biserica Scientologică susține că suntem sclavii minții bolnave, iar prin terapie putem deveni independenți de aceasta și vom fi proprii stăpâni. Dincolo de aceste idei, scieontologii au stârnit controverse prin metodele de recrutare, stilul dictatorial, violarea intimității sau ritualurile sexuale. Principiile promovate de această organizație au fost respinse în Germania și Marea Britanie.

Pentru Lafayette Ronald Hubbard, înființarea acestei Biserici a fost mană cerească. Acesta a reușit să-și contruiască o avere colosală din donațiile generoase ale adepților. În momentul în care a decedat, Hubbard figura cu o avere de aproximativ 600 de milioane de dolari.

 

Publicat: 10 02. 2014, 09:04
Actualizat: 10 02. 2014, 09:32