Misterele revenirii lui Ronaldo

Cei care credeau că "Il Fenomeno" Ronaldo era terminat, s-au înșelat amarnic. Gravele accidentări suferite în carieră, femeile și divorțurile care au făcut deliciul tabloidelor din întreaga lume, ca și finalul trist, pigmentat cu petreceri cu travestiți și cu un mereu anunțat redebut la Corinthians nu i-au redus cu nimic din imensul talent fotbalistic cu care l-a înzestrat natura.

A rămas același

Oricum, odată intrat pe teren în campionatul Paulista a uimit încă o dată, execuțiile, driblingurile și golurile marcate de el readucând în memorie pe Ronaldo din perioada Inter sau Real Madrid. A știut chiar să treacă elegant peste glumele făcute pe seama kilogramelor în plus, însuși șeful statului înțepându-l pe această temă și numindu-l Ronaldone. Adică, în sens peiorativ, Ronaldo obez și prostovan.

Banii au fost de bază

Dintr-o analiză făcuta de o firmă de audit rezultă că nu numai plăcerea de a juca din nou sau publicitatea pe care spera să și-o facă gruparea Corinthians pe seama relansării sale au fost primordiale, ci sumele care urmau să iasă din comercializarea fenomenului. Și, după patru luni de la mariajul dintre părți, cifrele sunt elocvente: în seifurile clubului au intrat, net, 6,4 milioane de euro, o sumă uriașă pentru un club brazilian. Iată de unde a rezultat totalul de mai sus:

1. Drepturi TV – 2,6 mil. Euro
2. Vânzări bilete (12 partide) – 2,7 mil. E
3. Bonusuri din partea sponsorilor – 400.000 E
4. Premiu pentru câștigarea campionatului – 700.000 E

Trebuie adăugat, ca informație de ultimă oră, contractul de publicitate cu Batavo, al căror logo va fi imprimat pe tricourile jucătorilor și care va aduce clubului suma de 6,5 mil. E, un record în Brazilia pentru acest gen de afacere.

Visul lui Sporting

Geloși pe succesul lui Ronaldo realoaded, ziarele portugheze lansează deja o nouă provocare: Cristiano Ronaldo reloaded too. Adică, se visează la momentul în care Ronaldo se va întoarce să-și încheie cariera acolo unde și-a început-o. Mai precis, la Lisabona. Bine, asta peste 15 ani. Rămâne de văzut dacă se vor gândi și la refacerea binomului cu Boloni, știut fiind că fostul selecționer al naționalei României este cel care l-a titularizat pe Cristiano. În România, spre exemplu, ideea coming-back-ului s-a dovedit a fi falimentară. Nu neapărat prin prisma business-ului, ci prin ceea ce arătau pe teren cei care, teoretic, ar fi trebuit să fie cu 10 clase peste autohtoni. Fără a da nume pentru a nu deranja pe nimeni, să spunem doar că singurii care au jucat la adevărata valoarea după întoarcerea acasă au fost Lăcătuș și Neluțu Sabău. Poate și Belodedici.

Publicat: 04 05. 2009, 19:03
Actualizat: 04 05. 2009, 20:30