Șoc pentru fostul acționar majoritar de la Dinamo: e pus sub acuzare pentru o fraudă de 30 de milioane de euro! Detalii incendiare din dosar

Noua societate de la Dinamo a intrat in legalitate
Vezi galeria foto - 5 poze

Dorin Șerdean, fost acționar majoritar la Dinamo, a fost pus sub acuzare de Parchetul European pentru o fraudă de 30 de milioane de euro!

Șoc pentru Dorin Șerdean, fostul acționar majoritar de la Dinamo: e pus sub acuzare pentru o fraudă de 30 de milioane de euro!

În luna mai, Parchetul European anunța că se efectuează în mai multe localități din România și Franța patruzeci de percheziții domiciliare, care făceau parte din aceeași anchetă.

„Patruzeci de percheziții domiciliare sunt efectuate astăzi, 16 mai 2023, în mai multe localități din România și Franța, în cadrul unei anchete aflate în desfășurare condusă de Parchetul European (EPPO) din București cu privire la suspiciunea de fraudă care implică fonduri UE și naționale, în valoare de peste 30 de milioane de euro”, anunța în luna mai EPPO, instituție europeană condusă de românca Laura Codruța Kovesi.

Astăzi, instituția condusă de Laura Codruța Kovesi a anunțat că a transmis către Tribunalul București dosarul ce-l implică pe Dorin Șerdean. Fostul acționar majoritar al lui Dinamo e acuzat că a emis 18 scrisori de garanție false și ar fi fraudat UE cu 13 milioane de euro, din totalul de 30.000.000!

„Parchetul European a redirecționat un dosar penal către Tribunalul București, în care un fost președinte al clubului de fotbal Dinamo București a fost acuzat de fraudă. 

Aceasta urmează perchezițiilor domiciliare efectuate în România și Franța în luna mai a acestui an, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 30 de milioane de euro care implică fonduri europene și naționale. 

Se pretinde că inculpatul, aflat în prezent în arest preventiv, a emis 18 scrisori de garanție false către adjudecatari ai proiectelor finanțate din fonduri UE și naționale, care pretindeau să asigure proiectele împotriva unor eventuale daune. Se crede că acesta a desfășurat această activitate în numele unei firme înregistrate în Spania sub controlul său, folosind documente false și inexacte.
Potrivit probelor strânse în timpul perchezițiilor, în perioada mai 2020 – martie 2022, inculpatul a reușit să depună, prin diverși intermediari și reprezentanți ai șase societăți comerciale, documente inexacte și false către autoritățile contractante în cadrul unor proiecte finanțate în principal din fonduri UE.

Se înțelege că utilizarea acestor documente a dus la un câștig nejustificat de aproximativ 13 milioane de euro – dintre care 11 milioane de euro provenind din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) al UE”, se arată în comunicatul EPPO.

Publicat: 06 09. 2023, 15:11
Actualizat: 06 09. 2023, 15:11