Semnal de alarmă, după ce LPF vrea vaccinarea jucătorilor și antrenorilor din Liga 1: „Sportivii din loturile naționale au un alt statut și sunt mult mai puțini!” | EXCLUSIV

Dr. Adrian Marinescu sustine o declaratie de presa dupa ce a fost vaccinat impotriva COVID-19, la Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti, duminica, 27 decembrie 2020, in cadrul campaniei nationale de vaccinare. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
Vezi galeria foto - 4 poze

Liga Profesionistă de Fotbal își dorește vaccinarea jucătorilor din Liga 1, așa cum a subliniat și Justin Ștefan. ProSport a stat de vorbă cu doi medici cunoscuți, iar Adrian Marinescu susține că profesorii ar trebui să fie luați în calcul mai repede și a explicat de ce sportivii din loturile naționale au un alt statut.

Beatrice Mahler are însă o altă părere: managerul Institutului „Marius Nasta” crede că vaccinarea tuturor sportivilor de performanță trebuie făcută cât mai repede, chiar dacă aceștia nu fac parte din loturile naționale.

„Am văzut că s-a aprobat ca sportivii participanți la Jocurile Olimpice să fie incluși în etapa a doua a vaccinării și ne-ar interesa ca toți fotbaliștii, plus toți cei care participă la competiții de nivel profesionist, să fie și ei incluși în această fază de vaccinare”, a spus Justin Ștefan, pentru ProSport.

Se pot vaccina jucătorii din Liga 1 în etapa a doua? „Sunt oameni sănătoși! Profesorii sunt în categoria de risc!”

„Sunt și alte categorii la risc, de exemplul personalul din școli, psihologii, cei cu boli asociate. Profesorii, de exemplu, au nevoie de protecție, pentru că elevii sub 16 ani sunt vectori de transmisie. Iar mulți dintre profesorii în vârstă sunt în categoria de risc, au și alte boli asociate.

Jucătorii tineri, așa cum sunt cei din Liga 1, n-au în principiu alte boli asociate, sunt oameni sănătoși. Sportivii din loturile naționale care vor fi vaccinați au un alt statut, pentru că ei se întâlnesc cu sportivi din alte țări și merg în străinătate. În plus, ei sunt mult mai puțini față de cei din competițiile noastre”, a spus medicul Adrian Marinescu, pentru ProSport.

„Vaccinarea sportivilor de performanță este bine să fie luată în calcul încă din etapa a doua vaccinare. Asta chiar dacă fiind sportivi, teoretic nu sunt intr-o categorie de risc. Așa cum știm, susținerea sportului românesc trebuie sa fie făcută și prin astfel de acțiuni, desfășurarea competițiilor sportive ține și de sănătatea celor care îl practică”, a fost opinia lui Beatrice Mahler, pentru ProSport.

Jucătorii și antrenorii sunt împărțiți: „Nu e normal să te oblige să te vaccinezi!”

Părerile sunt împărțite în rândul sportivilor și antrenorilor, chiar dacă aceștia fac parte din aceeași echipă, așa cum se întâmplă cu Liviu Antal și Laszlo Balint.

„Nu e normal să te oblige să faci un vaccin anume. Fiecare este răspunzător pentru corpul lui și ia deciziile în așa fel încât să-i fie bine. Dacă vreau să mă vaccinez o voi face, dacă nu, nu! Nu trebuie să mă oblige nimeni. Vaccinez corpul meu, nu altul”, a spus Liviu Antal.

„Eu m-aș vaccina, e important să putem să ne face meseria și-mi doresc să revină suporterii în tribune. Lipsa fanilor a contat enorm! Nu e obligat nimeni, dar vedem ce va urma. Important este să nu mai existe multe perturbări ale competiției”, a afirmat Laszlo Balint.

Peste 38.000 de români au fost vaccinați miercuri împotriva COVID-19. De la debutul vaccinării în România au fost administrate 308.384 de doze, la un număr de 302.570 de persoane.

3.192 dintre români au făcut doza de rapel, potrivit Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare

Publicat: 20 01. 2021, 22:13
Actualizat: 24 01. 2021, 19:05