Probleme tot mai mari în România, în pandemie de coronavirus! Trei oameni s-au reinfectat cu COVID-19: „Sunt două tulpini de virus diferite!”

Pandemia de coronavirus le dă mari bătăi medicilor! La Sibiu, trei oameni vindecați s-au infectat iar cu COVID-19. În România au fost confirmate, până acum, 24.505 infecții cu coronavirus.

Luni, sibienii au ajuns iar la Spitalului Județean, iar medicul Victoria Bîrluțiu crede că, în acest caz, sunt două tulpini diferite ale virusului.

Trei români s-au reinfectat cu COVID-19

„Persoanele respective s-au reinternat după o perioadă lungă față de prima spitalizare, între două și trei săptămâni. Fiecare persoană a fost testată de două ori negativ la prima internare și externați apoi cu certitudinea că sunt vindecați.

Sfatul meu ar fi și pentru pacienții externați să continue cu măsurile de protecție socială de care am tot vorbit și anterior. Din nefericire, nu există o certitudine că nu vor avea riscul de reinfecție. Și pentru noi a fost o surpriză și trei cazuri în medicină înseamnă o serie, de obicei pe care trebuie să o luăm în seamă. Nu e un accident”, a spus conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu.

Persoanele care au fost diagnosicate iar cu COVID-19 au vârsta de 69 de ani (un bărbat și o femeie), iar un bărbat are 48 de ani.

„Pacientul are anticorpi, vorbesc atât de cazul care a fost cel mai grav, dar și de celelalte două, mai ușoare. El are anticorpi, față de prima infecție, lucru care confirmă faptul că a trecut de acea boală și că a creat anticorpi care ar fi trebuit să fie protectivi. Dar protecția nu o poate asigura față de o tulpină de virus diferită. Era previzibil că sunt în circulație cel puțin două variante diferite. Și după formele de manifestare pe care le-am avut: unii pacienți au fost dominați de problemele respiratorii și au fost cazurile cele mai grave, alții au venit cu forme dominate de problemele digestive, și-au pierdut gustul, mirosul, au avut diaree, profilul virusului a fost diferit”, a punctat medicul din Sibiu.

România luptă din februarie cu COVID-19

Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării noastre a fost anunțat pe 26 februarie, iar acum spitalele fac tot mai greu față.

„Transmiterea comunitară nu o putem opri sau nu o putem limita decât respectând regulile de distanțare fizică, portul măștii în spații închise, în transport în comun, evitarea locurilor aglomerate și regulile de igienă. Gestionăm, în acest moment, această creștere, care este o creștere progresivă, chiar dacă eram pe o pantă descendentă”, a spus recent Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Publicat: 23 06. 2020, 17:35
Actualizat: 23 06. 2020, 17:39