Mister total în Botswana! Toată lumea se întreabă cum au putut muri aproape 200 de elefanți: „Încă așteptăm rezultatele!”

August 13, 2018, San Diego, CA, USA: A male calf African elephant walking next to his mother at San Diego Zoo's Safari Park in San Diego, Calif on Aug. 13, 2018. (Credit Image: © TNS via ZUMA Wire)

Probleme mari și în Botswana, țară care se întreabă cum au putut muri cel puțin 154 de elefanți într-un interval de doar două luni. Misterul este unul mare, în condițiile în care braconajul și otrăvirea animalelor au fost deja excluse.

„Încă aşteptăm rezultatele cu privire la cauza exactă a deceselor”, a spus Dimakatso Ntshebe, coordonatorul regional al Departamentului pentru Fauna Sălbatică din Botswana, în condițiile în care carcasele elefanților erau intacte.

Aproape 200 de elefanți au murit în condiții suspecte în Botswana

După ce aproape 200 de elefanți au murit în condiții suspecte în Botswana, otrăvirea de către oameni şi antraxul au fost și ele excluse.

Deși populația totală a elefanţilor din Africa este în scădere din cauza braconajului, Botswana s-a putut lăuda cu o creştere a numărului de exemplare, de la 80.000 la 130.000, în urmă cu aproape 20 de ani.

Elefanții reprezintă însă o mare problemă pentru agricultori, care susțin că animalele au distrus culturile din Botswana.
Anul trecut, președintele Mokgweetsi Masisi a ridicat o interdicţie de cinci ani pentru vânătoarea animalelor mari, care fusese impusă de preşedintele precedent, Ian Khama.

Totuși, sezonul de vânătoare nu a început în luna aprilie, pandemia de coronavirus blocând oamenii să ajungă în Botswana.

A murit unul dintre cei mai mari elefanți

Unul dintre cei mai mari elefanţi din Africa, pahiderme ai căror colţi uriaşi ajung până la pământ, a murit recent din cauze naturale. Se estimează că în Africa ar mai trăi doar câteva zeci de elefanţi ai căror colţi ating pământul.

Elefantul a murit în februarie, la 50 de ani, din cauze naturale în Parcul Amboseli, în sudul Kenyei. Trupul său a fost transportat în capitala Nairobi, unde a fost împăiat și expus la Muzeul naţional.

În ultimul deceniu, numărul elefanţilor africani s-a redus cu 110.000, iar acum s-a ajuns la aproximativ 415.000 de exemplare, potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN).

În jur de 30.000 de elefanţi africani sunt în fiecare an victime ale braconajului.

Publicat: 16 06. 2020, 18:46
Actualizat: 04 04. 2022, 13:56