Lovitură grea pentru Mario Iorgulescu, pe care o primește după apariția motivării! Judecătorii români nu cred diagnosticele aduse de Gino Iorgulescu din Italia: ce scrie în actele instanței

Judecătorii români sunt convinși că diagnosticele lui Mario Iorgulescu, aduse de Gino Iorgulescu din Italia, nu sunt un motiv suficient pentru ca fiul șefului LPF să nu revină în România.

Lovitură grea pentru Mario Iorgulescu, pe care o primește după apariția motivării! Judecătorii români nu cred diagnosticele aduse de Gino Iorgulescu din Italia: ce scrie în actele instanței

Fiul lui Gino Iorgulescu, Mario Iorgulescu, a fost condamnat de justiția din România la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare, după ce a provocat un accident care s-a soldat cu moartea celuilalt șofer implicat.

Băiatul șefului LPF se află în Italia și acesta are înscrisuri din partea medicilor locali, bazându-se pe ele în încercarea de a nu reveni în țară, unde ar urma să fie ridicat de pe aeroport și încarcerat. Motivele acestea nu sunt credibile în fața judecătorilor, care spun că eventualele probleme pe care le are nu îl împiedică să se întoarcă în România.

„Niciunul dintre înscrisurile medicale depuse la dosar nu relevă împrejurarea că inculpatul s-ar afla într-o imposibilitate fizică de a se deplasa în România sau că o astfel de deplasare i-ar pune în pericol sănătatea sau viaţa.

Chiar apărarea a susţinut că, la începutul lunii mai, inculpatul a părăsit în mod voluntar unitatea medicală în care era cazat, fără acordul medicilor, fiind, aşadar, evident că starea fizică în care se află îi permite să se deplaseze dintr-un loc în altul, fără a avea probleme locomotorii sau de altă natură care să-l împiedice să fie transportat în România, în vederea efectuării expertizei medico-legale”, se arată în motivarea Curții de Apel Bucureşti.

Instanța din România pune la îndoială diagnosticele din Italia

Judecătorii români susțin că Mario Iorgulescu nu ar încerca decât să evide încarcerarea și spun că actele medicale pe care acesta le-a trimis din Italia nu demonstrează că i s-ar pune în pericol sănătatea dacă ar reveni în țară.

În motivare se mai scrie că la momentul internării în Spitalul Elias din București, după momentul accidentului, acesta a fost diagnosticat cu „un traumatism cranio-cerebral minor, fără leziuni cerebrale care să producă sechele pe termen lung. La externare, acest traumatism minor nici măcar nu mai este menționat, cel mai probabil pentru că s-a constatat că s-a vindecat. (…)

Fără a face vreo apreciere cu privire la existenţa sau gravitatea acestei patologii, Curtea a apreciat că sub nicio formă o afecţiune de această natură nu-l împiedică pe inculpat să se deplaseze din Italia în România”, se mai arată în motivarea Curții de Apel Bucureşti.

Aportul de expertiză medico-legală efectuat în Italia, în cadrul procedurii de punere în executare a mandatului european de arestare, a fost întocmit, în mod superficial, având concluzii ce par a fi fundamentate pe o documentație medicală incompletă

– Curtea de Apel București

Publicat: 21 10. 2023, 12:20
Actualizat: 21 10. 2023, 14:52