Ilie Dumitrescu dă tunul imobiliar al anului și vinde „bijuteria” arhitectonică din Centrul Vechi cu o sumă fabuloasă! Câți bani cere eroul de la Pasadena pentru Hanul cu Tei

Ilie Dumitrescu la un interviu acordat cu ocazia evenimentului Inspiration Ahead, desfasurat la Arena Nationala din Bucuresti, luni 26 septembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 5 poze

Ilie Dumitrescu este pregătit să dea tunul imobiliar al anului. Fostul mare fotbalist vinde „bijuteria” arhitectonică din Centrul Vechi al capitalei cu o sumă fabuloasă.

Astfel, eroul de la Pasadena a decis cât valoareză Hanul cu Tei și suma pe care o va cere în schimbul clădirii din București.

Ilie Dumitrescu dă tunul imobiliar al anului și vinde „bijuteria” arhitectonică din Centrul Vechi cu o sumă fabuloasă!

Ilie Dumitrescu a luat o decizie radicală și este hotărât să dea un adevărat tun imobiliar. Fostul mare fotbalist vinde „bijuteria” arhitectonică din Centrul Vechi al capitalei cu o sumă fabuloasă. Astfel, fostul internațional este gata să renunțe la una dintre cele mai importante afaceri pe care le are, Hanul cu Tei.

Conform news.ro, clădirea aflată pe strada Lipscani nr 63-65, construită în anul 1833, este scoasă la vânzare de Romanian Sotheby’s International Realty, pentru suma de 1.650.000 de euro. Astfel, dacă vânzarea se concretizează, analistul sportiv ar putea da o adevărată lovitură din punct de vedere financiar.

Interiorul hanului este folosit pentru organizarea evenimentelor corporate și private, pe care le găzduiește în trei zone: centrul de conferințe, recepția foyer și salonul de evenimente.

Clădirea păstrează farmecul trecutului și în prezent

Clădirea pe care Ilie Dumitrescu o scoate la vânzare și-a păstrat, de-a lungul anilor, farmecul trecutului. Astfel, salonul de evenimente, una dintre cele mai importante și impunătoare încăperi, păstrează accente ale trecutului prin candelabre somptuoase, capiteluri reinterpretate şi piesele de boiserie ce încapsulează rafinamentul de tip old school. Sala este deservită de o bucătărie proprie, unde se gătesc cele mai pretențioase prepartate. Cea care păstrează farmecul vechiului han este curtea interioară, prin uşile pe care micii comercianţi le ţin deschise.

Cândva aici erau tei maiestuoşi care umbreau curtea, numele proprietăţii venind chiar de la ei. Atanasie Hagi, Gheorghe Polizu şi Ştefan Popovici sunt cei care au construit în 1833 acest han, având deja prăvălii pe terenul pe care l-au extins cumpărând de la vecini. Astfel, a luat naștere o frumoasă poveste, dusă mai departe de Ilie Dumitrescu.

„Au construit în locul lor, din temelie, şi în perfectă tovărăşie Hanul cu Tei, sau după cum spuneau ei bezestenul, din uliţa cea mare a Marchitanilor (strada Lipscani) ce se vede însemnat cu mărcile (iniţialele) noastre deasupra amîndorora porţilor, cu toată cheltuiala de tovîrăşie pă din două, frăţeşte, un ban şi un ban, de la urzire (început) şi pînă la sfîrşit de cheie”, scrie Constantin Bacalbaşa în „Bucureştii de altădată”.

Publicat: 18 03. 2024, 19:05