Din închisoare, Iancu își terorizează avocații: „Îi sună noaptea târziu și vorbește în șoaptă”

Marian Iancu (49 de ani), fostul patron al lui Poli Timișoara, a fost condamnat săptămâna trecută la 12 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă, dar revocabilă. Instanța a decis și recuperarea prejudiciului: 35 de milioane de euro.

Speriat de perspectiva petrecerii unui timp atât de lung după gratii, omul de afaceri face tot ce depinde de el pentru a scăpa sau a i se micșora pedeapsa.

Aflat pentru moment în perioada de carantină de 21 de zile impusa de lege, într-o secție izolată de restul penitenciarului Rahova, Iancu își contactează frecvent avocații, pentru a afla în ce stadiu stau cu documentele pentru contestarea pe cale extraordinară a sentinței. Avocatii săi, Costel Nedelea și profesorul Ion Neagu, sunt adesea treziți din somn de fostul patron al lui Poli, care nu își găsește liniștea după gratii.

Avocații lui sunt pur și simplu teorizați, Iancu îi sună și noaptea. Vorbește în șoaptă, ca să nu-l audă ceilalți deținuți. Avocații se plâng colegilor, în instanță, că Iancu nu-i lasă să doarmă și au probleme să se trezească dimineața să ajungă la procese„, susțin surse judiciare, citate de Realitatea.net.

S-a predat singur

Odată cu Iancu, în spatele gratiilor vor ajunge și fratele său, Octavian Iancu, dar și fostul său asociat, Constantin Mărgărit, care au primit fiecare câte zece ani de închisoare. Interesant este faptul că fostul număr unu de pe Bega a dorit să evite să împartă aceeași celulă cu aceștia.

El s-a folosit de un tertip și s-a predat singur, la Rahova, evitând astfel să fie în același „lot” de deținuți cu ceilalți inculpați din dosar.

El nu a ajuns să fie cazat la carantină alături de ceilalți deținuți din dosar, pentru că a apelat la un truc: s-a predat singur la Rahova, unde a așteptat patru ore să vină de la Tribunalul București mandatul de executare al pedepsei, în timp ce restul persoanelor condamnate în dosar au mers la arestul central al Poliției Capitalei, așa cum se obisnuieste. De acolo, transportul de deținuți se face către penitenciare o dată pe săptămână, ceea ce înseamnă ca este imposibil ca Iancu să intre în aceeași serie de deținuți cu ai săi „colegi de dosar„, mai punctează aceleași surse judiciare.

Publicat: 25 10. 2014, 08:26
Actualizat: 25 10. 2014, 14:37