Alina Sperlea, fosta atletă din lotul României, poveste emoționantă! E patroană de club de fotbal, iar acum candidează pe listele PRO ROMÂNIA. „A fost o nouă experiență pentru mine!”

Alina Sperlea, fosta atletă din lotul echipei României, a devenit patroană de fotbal și acum candidează pe listele PRO ROMÂNIA.

Alina Sperlea are o poveste emoționantă și interesantă de viață și a dezvăluit cum a ajuns dintr-o sportivă de performanță să dețină o echipă de fotbal și să devină un nume cunoscut în Timișoara, acolo unde și-a construit un adevărat cartier.

Alina Sperlea, poveste emoționată de viață

„Chiar dacă sună a clişeu, vă mărturisesc că am fost atrasă de sport de când eram mică, iar atletismul mi-a plăcut cel mai mult (proba de 100 de metri viteză), chiar dacă după juniorat am lăsat-o mai moale cu sportul de performanţă”, a declarat Alina Sperlea, conform Gândul.ro.

„Sportul mi-a conferit şi marele avantaj că am putut să ies destul de des din România, până în anul 1995. Adolescentă fiind, am fost extrem de curioasă cum se dezvoltă marile oraşe din Europa. Mă opresc aici la Milano, Munchen sau Innsbruck, oraşe pe care le vedeam doar în filme până în 1990. De atunci mi-am dat seama de importanţa localităţilor mici care se învecinează cu marile oraşe”, a mai declarat Alina Sperlea pentru sursa citată mai sus.

Alina Sperlea: „Tatăl meu m-a sfătuit să investesc în terenuri imobiliare!”

„Tatăl meu, fost profesor de istorie, filozofie şi geografie, a fost cel care m-a sfătuit să investesc în terenuri imobiliare aflate în vecinătatea Timişoarei. Îmi aduc aminte că tatăl meu vorbea despre liberalizare, Uniunea Europeană şi privatizare într-o perioadă în care pentru români acestea erau doar nişte simple noţiuni. La început am ales Dumbrăviţa, care la vremea respectivă era un sat de câteva sute de locuitori. Am văzut că marile oraşe din Europa au tendinţa să se dezvolte în Nord, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am ales să cumpăr terenuri la Dumbrăviţa”, a adăugat Sperlea.

„Am cumpărat câteva hectare, la marginea Dumbrăviţei. Toate erau în cucuruz (n.red. – porumb în grai bănățean), iar apropiaţii şi prietenii mei nu au prea înţeles demersul meu. Pe parcelele respective eram eu și tractoarele. Au crezut că sunt bani aruncaţi pe apa sâmbetei, dar eu eram cu temele făcute, intuind că şi în România lumea bună din marile oraşe va migra spre periferii. A fost nevoie şi de răbdare. Primul pas l-am făcut la 9 ani după ce am cumpărat terenurile la Dumbrăviţa. A fost o perioadă în care am dus muncă de convingere cu mulţi timişoreni despre ce înseamnă proiectul meu. Cei mai mulţi, inclusiv apropiaţi de-ai mei, au înţeles foarte greu că migraţia spre „periferia” oraşului este viitorul”, spune Alina Sperlea (Sasu).

E patroană la Viitorul Sânandrei

„A fost o nouă experienţă pentru mine. La Viitorul Sânandrei am făcut o echipă bună pentru Liga 3, fiind chiar în cărţi în lupta pentru promovare. Îmi aduc aminte cu drag de meciul de deschidere, care a avut ca oponente echipa locală și una compusă de foști fotbaliști internaționali care au scris istorie pentru România la campionatele mondiale și europene. Mă refer aici la Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu, Iosif Rotariu, Florin Bătrânu sau Marius Baciu”,

„Am luat decizia de a candida pentru un loc în consiliul local!”

„Dragi prieteni, doresc să vă anunţ că am luat decizia de a candida pentru un loc în consiliul local al comunei Dumbrăviţa, din partea Pro România. Sunt nouă în politică, dar consider că acesta nu este un dezavantaj. Mulți dintre cunoscuţii mei m-au încurajat să fac acest pas, în ideea că politica românească are nevoie de oameni noi. Am ales să intru în politică alături de Pro România, fiind convinsă că pot influenţa în bine viaţa oamenilor din Dumbrăviţa, în calitate de viitor consilier local – a scris, pe Facebook, Alina Sperlea (Sasu).

Publicat: 03 09. 2020, 20:35
Actualizat: 03 09. 2020, 20:36