S-au încheiat alegerile! Constantin Din este noul președinte al Federației Române de Handbal! A câștigat detașat în fața lui Alexandru Dedu

Constantin Din a câștigat alegerile pentru președinția Federației Române de Handbal din al doilea tur! La alegeri şi-au depus dosarele patru candidaţi: Alexandru Dedu, Constantin Din, Maximilian Gavrilă şi Bogdan Voina.

15:50 – S-a încheiat numărătoarea voturilor din turul 2: Constantin Din (157 de voturi), Alexandru Dedu (66 de voturi).

14:30 – Deja știm unde vor ajunge voturile lui Bogdan Voina doar privind această imagine! Astfel, dacă lucrurile ar merge conform planului celor doi, Constantin Din va deveni noul președinte.

14:22 – Avem rezultatele alegerilor: Constantin Din (95 de voturi), Alexandru Dedu (79 de voturi), Bogdan Voina (48 de voturi) și Maximilian Gavrilă (1 vot). Astfel, va exista și turul doi care se va duce între Constantin Din și Alexandru Dedu.

13:57 – S-a încheiat votul! Se numără voturile, apoi se face clasamentul. Cam 15 minute până aflăm noul președinte.

13:00 – A început votul!

12:25 – Bogdan Voina: „Îmi amintesc de generația tatălui meu. Toți credeau în ei, oamenii au nevoie de încredere. Avem nevoie de o direcție bună”.

12:20 – Maximilian Gavrila: „Putem merge spre viitor sau spre dezastru. Dumneavoastră decideți. Gânditi-vă la ce va urma”.

12:15 – Constantin Din, discurs: „Vreau să facem lucruri bune, să descentralizăm handbalul românesc. Timpul e prea scurt pentru a spune foarte multe”. Constantin Din a venit cu o demisie în plic și a zis că dacă va ieși președinte și nu va face treabă la viitoarea Adunare Națională să-i fie acceptată

12:11 – Alexandru Dedu a început discursul: „În 8 ani am stat la primire. Sunt cel mai hoț, cel mai urât, cel mai gras… Asta au scris despre mine ziarele, asta e. N-am răspuns din respect pentru handbal. Pentru mine handbalul este viața mea!”.

11:50 – Pentru victorie în primul tur e nevoie de 113 voturi din 225.

11:20 – 225 din 225 de electori sunt prezenți.

11:15 – Remus Drăgănescu nu l-a lăsat pe Dedu sa vorbească la începutul discursului , cerand ca fostele glorii sa fie primite în sala.

11:10 – Mihai Dedu a deschis ședința și i-a dat cuvântul președintelui COSR, Mihai Covaliu. Ministrul Novak a fost invitat, dar nu a venit și nici nu a mandatat pe nimeni, a spus Dedu.

Ora 11.00 – electorii intră în sala, în timp ce afară sunt fostele glorii: Cristian Gațu și Radu Voina. „E o rușine a întregii lumii handbalstice ce se întâmplă cu noi”, a declarat Cornel Otelea.


Adunarea Generală de alegeri a acestei instituții este programată azi 28 aprilie, de la ora 11:00, la Hotel Marriott din Capitală.

În cadrul acesteia cei 225 de membri afiliaţi vor alege preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Consiliului de Administraţie.

Trei împotriva lui Alexandru Dedu! Cine sunt candidații de la alegerile pentru FR de Handbal? Se așteaptă votul a 225 de electori la Marriott | SPECIAL

Cine sunt cei patru candidați? Iată un scurt istoric al acestora și cele mai importante declarații.

ALEXANDRU DEDU (50 de ani) – va candida pentru al treilea mandat, el fiind ales pentru prima dată în funcţie în februarie 2014. Fost component al naţionalei, cu care s-a clasat pe locul 8 la JO din 1992, şi câştigător la nivel de club al Ligii Campionilor, Dedu a condus forul naţional în ultimii opt ani. Dedu a evoluat la cluburi de top precum FC Barcelona, Wuppertal sau Porto, având 232 de prezenţe în echipa naţională.Al doilea mandat l-a câştigat la doar un vot diferenţă în faţa Narcisei Lecuşanu, oficial IHF în prezent.

Main point-ul va fi consolidarea echipelor naţionale, pe toate pârghiile propuse, pe urmă ca o consecinţă trebuie să facem centrele de juniori, cele opt centre de juniori trebuie să le facem să lucreze la cel mai mare potenţial posibil

Constantin Din are experiența din mediul privat și susținerea Narcisei Lecușanu

CONSTANTIN DIN (53 de ani) – este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti şi a fost arbitru internaţional IHF, oficiind la meciuri importante în ultimii 20 de ani, de la întrecerile europene la Campionate Mondiale şi Jocurile Olimpice. În prezent, el este om de afaceri şi observator EHF.

Prezent de două ori ca arbitru în Final Four-ul Champions League, alături de colegul Sorin Dinu, omul de afaceri Constantin Din s-a decis să preia inițiativa și dorește funcția supremă în acest sport. Are o viziune de organizare diferită și va pune accent pe educație în rândul sportivilor.

Eu sunt manager, arbitru am fost doar din pasiune. Sunt recunoscător familiei că m-a înțeles și m-a sprijinit.

Am fost comandant de detașament, căpitan de echipă, comandant de baterie, manager în mai multe firme de succes. Sunt obișnuit să conduc oameni! Cu multe rezultate în business. Cifra de afaceri a unei firme din cele pe care le dețin este mult mai mare decât bugetul FR de Handbal

Ultimul intrat în cursă a fost Bogdan Voina, viziune de campanie occidentală și impunerea modelului francez

BOGDAN VOINA (43 de ani) – fiul fostului mare handbalist Radu Voina a jucat la echipele Steaua, Selestat şi Strasbourg şi a activat la prima reprezentativă timp de 9 ani. El are în palmares un titlu de campion şi o Cupă Challenge, trofee câştigate cu Steaua. După retragerea din activitate, Bogdan Voina a fost comentator TV şi în paralel manager general al companiei Sport Suport.

Eu și echipa mea am muncit pentru susținerea Narcisei Lecușanu. Pentru că știu cât îmi doresc eu și cât ne dorim toți din echipă ca handbalul românesc să fie salvat din mediocritate, am intrat în cursă. Și nu oricum, ci 100% convins că este momentul schimbării și că noi o putem face

Maximilan Gavrilă are cea mai mare experiență din handbal

MAXIMILIAN GAVRILĂ (68 de ani) – Absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport în 1978, este profesor, antrenor emerit şi preşedinte al ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti. De-a lungul timpului, el a câştigat mai multe titluri naţionale la categoriile juniori III, II şi I, promovând în handbalul feminin jucătoare precum Marinela Doiciu, Mădălina Zamfirescu, Alina Ilie, Alexandra Badea, Dana Abed-Kader, Alexandra Chiricuţă, Maria Stroe sau Isabela Roşca.

În programul meu există această idee de limitare a străinilor, pentru că e foarte mare problemă. Jucătoarele române nu mai au loc să joace de cele străine. Să fie 3-4 străine la o echipă, pentru că nu pot să iau nici dreptul cluburilor care investesc şi vor să facă performanţă. Dar eu, ca federaţie, răspund în primul rând de loturile naţionale şi trebuie să avem grijă de ele

Ordinea privind votarea candidaților pe funcțiile alese de către Adunarea Generală este următoarea:

  • Alegerea Președintelui FRH
  • Alegerea Vicepreședintelui FRH
  • Alegerea Membrilor CA
  • Alegerea Președintelui Comisiei de Apel
  • Alegerea Președintelui Comisiei de Cenzori
  • Alegerea membrilor Comisiei de Cenzori

Cine candidează la Consiliul de Administrație?

Un interes major la alegeri este și pentru funcția de vicepreședinte, unde sunt doi candidați, Steluța Luca vs Sorin Dinu, dar și pentru Consiliul de Administrație. În acest caz sunt 38 de candidați pentru 15 locuri.

Cine sunt aceștia? Nurhan ALI, Gabriel ARMANU, Dan ARNĂUTU, Georgian BĂDUCU, Silviu BĂICEANU, Gheorghe BEJINARIU, Mihail BOCAN, Sorin BUHAȘI, Răzvan CABA, Alin CÂRLIGEANU, Ștefan CIUREA, Eugen COSMA, Adrian COSMAN, Liana COSTEA, Ioan DOBOȘI, Remus DRĂGĂNESCU, Daniel GEORGESCU, Petru GHERVAN, Horia IANCU, Viorel IRIMIE, Marian JOIȚA, Daniel KOTECZ, Veniamin LUPAN, Adrian MANOLE, Viorel MAZILU, Paul MIHĂILĂ, Victor MIHĂILESCU, Marius MAROCICO, Gheorghe NĂSTUREL, Aihan OMER, Vasile PAVEL, Cristian POTORA, Ionuț ROUĂ, Flaviu SÂSÂEAC, Rudi STĂNESCU, Gheorghe TADICI, Vasile VIMAN, Alexandru WEBER.

Publicat: 28 04. 2022, 15:50
Actualizat: 28 04. 2022, 15:58