CORESPONDENȚĂ DE LA WIMBLEDON | Tehnicianul care a pregătit-o pe Halep pentru a deveni prima româncă din istorie învingătoare la Wimbledon, Daniel Dobre, a revenit pentru prima dată, în ultimii patru ani, la All England Lawn Tennis Club! Acum e antrenorul Anei Bogdan! EXCLUSIV

This browser does not support the video element.

Vezi galeria foto - 7 poze

„Reverul Anei Bogdan a făcut diferența!” rezumă Dobre uluitoarea victorie a Anei Bogdan contra Liudmilei Samsonova, cap de serie numărul 15 la Wimbledon, fost număr 12 mondial.

Tehnicianul care a pregătit-o pe Halep pentru a deveni prima româncă din istorie învingătoare la Wimbledon, Daniel Dobre, a revenit pentru prima dată, în ultimii patru ani, la All England Lawn Tennis Club! Acum e antrenorul Anei Bogdan!

Ana Bogdan a dezvăluit pentru ProSport secretul victoriei cu Liudmila Samsonova.

ProSport: Cea mai importantă victorie a Anei în Grand Slam după ce a bătut-o pe Kristina Mladenovic la Open-ul Australiei din 2018. Succes împotriva favoritei 15 de la Wimbledon, Liudmila Samsonova. Cum comentezi?

Daniel Dobre: Meci foarte greu, știam de la început că adversara este greu de controlat. Face multe mingi bune, greșește 3, nu ai ritm. Asta este cel mai greu la tenis. Apoi iar îți dă doi ași, apoi mai face un retur. Ana a reușit nu numai să își țină nervii, a izbutit și să țină concentrarea constantă și să ia mingiile importante. A pus o minge în teren când trebuia apoi a servit când a avut nevoie și nu s-a lăsat trasă în jos în momentul în care Samsonova a revenit.

Decisive secvențele de joc în care Ana a revenit de la 2-4 în primul set și de la 1-3 în tiebreak-ul celui de-al doilea?

Dacă stăm să ne gândim a fost aproape să termine mai devreme atât în primul set cât și meciul. A fost calmă în tie-break și chiar vorbeam mai devreme că nu am jucat la antrenamente niciun tie-break și îmi era teama de această neglijență dar uite că le-a câștigat pe amândouă. Ana a fost senzațională!

Au fost câteva momente cheie în meci, atât în primul set cât și în al doilea, conjuncturi de care Ana a profitat.

În primul set și-a pierdut serviciul la 2-3, neașteptat pentru că ea a avut mai multe șanse dar imediat a izbutit să facă rebreak. Asta a fost extrem de important, vital dacă luăm în calcul că au fost schimbate, apoi, mingiile. Dacă nu reușea, Samsonova servea cu mingi noi. Așa și-a luat break-ul, a mers mai departe.

„Ana nu numai că a jucat bine dar a arătat și putere mentală. Este uluitor pentru ea”

A avut serviciu de meci pierdut în setul secund pentru ca în tie-break să revină de la 1-3.

A fost și mingea pierdută cu nețul când putea să aibă trei puncte de meci în tie-break-ul setului secund. Tenisul este un sport tare special și cine reușește să își țină nervii până la final, să joace fiecare punct mai ales cu asemenea jucătoare ca Samsonova, numărul 15 în lume, la cum servește trebuie să te bați pentru fiecare minge.

Ana a avut eficacitate cu reverul inclusiv la passing-uri. Cu backhand-ul a făcut multe lovituri câștigătoare.

A cumulat winnere pentru că reverul este, să spunem, lovitura ei mai specială, preferata cu care riscă, își asumă respnsabilitatea. S-a nimerit că putea să domine ea cu reverul pe backhand-ul rusoaicei. Nu au fost numai aceste lovituri de rever, au fost execuții cu forehand-ul, servicii excepționale, retururi slice. Mingea vine foarte repede și nu ai cum să dai înapoi . A gestionat nemaipomenit astfel de clișee aparent controlabile.

Totuși, numărul 15 în lume, favorita clară Samsonova, mai ales pe iarbă cu serviciul ei puternic, plasat, eficient. La Wimbledon, Grand Slam, nu este la îndemâna oricui să producă o asemenea surpriză – Daniel Dobre

Publicat: 04 07. 2023, 08:59
Actualizat: 04 07. 2023, 11:37