OFICIAL – WTA confirmă că București Open va avea loc în 2014. Halep își va apăra coroana de campioană în România

ProSport a anunțat în exclusivitate în urmă cu o lună și jumătate faptul că Bucureștiul va găzdui un turneu în calendarul WTA. Asociația Tenisului Feminin a confirmat astăzi informația, fapt pentru care toți iubitorii sportului alb din România au motive de bucurie. Competiția din capitală va înlocui Grand Prix Budapesta, un turneu de tradiție al Ungariei. Surse din tenisul românesc susțin că organizatorii din țara vecină n-au mai dispus de fondurile necesare pentru a menține un turneu de o astfel de anvergură.

Datele făcute publice pe site-ul oficial WTA:

  • România celebrează una din cele mai faste perioade ale tenisului feminin, iar București Open va debuta pe 7 iulie, în prima săptămână după Wimbledon.
  • Turneul internațional va avea loc pe zgură și va pune la bătaie premii totale în valoare de 250.000 de dolari.
  • România cunoaște o renaștere în acest moment, cu Halep, Cîrstea, Niculescu și Cadanțu în Top 100 WTA, în timp ce Dulgheru și Begu par să-și fi revenit după accidentări.
  • Halep (10 WTA) va trebui să-și apere coroana de campioană cucerită în capitala Ungariei în sezonul trecut, dar și cele 280 de puncte WTA, la București.
  • Trofeul câștigat în țara vecină reprezintă unul dintre cele șase adjudecate de Simona în 2013, alături de Nurnberg (Germania), ‘S-Hertogenbosch (Olanda), New Haven (USA), Kremlin Cup (Moscova) și Turneul Campioanelor de la Sofia. 

Grand Prix Budapesta – O competiție de tradiție

Grand Prix-ul Budapestei a fost un turneu care s-a disputat din anul 1993 până în prezent (cu o pauză în ’94 și ’95),  iar premiile totale pe care le-a oferit la ediția din anul trecut au însumat 250.000 de dolari. Printre jucătoarele importante care s-au aflat pe tabloul principal în 2013 alături de Simona Halep s-au regăsit Lucie Safarova (Cehia), Alize Cornet (Franța), Annika Beck (Germania), Lucie Hradecka (Cehia) sau Yvonne Meusburger (Austria), cea care a și fost învinsă în ultimul act de româncă, scor 6-3 6-7, 6-1.

Cert este că pe zgura de la Arenele BNR iubitorii tenisului vor putea vedea și alte jucătoare cu nume, în funcție de eforturile pe care le vor depune organizatorii. Ruxandra Dragomir a triumfat și ea la WTA Budapesta în 1996, numărându-se printre alte forțe ale tenisului mondial care au reușit același lucru: Amanda Coetzer în 1997 (fostă ocupantă a locului 3 WTA), Jelena Jankovic în 2004 ( locul 8 WTA și fost lider mondial), Magdalena Maleeva în 2001 (fostă ocupantă a locului 4 în lume), Roberta Vinci în 2011 sau Sara Errani în 2012 (locul cinci WTA și finalistă la Roland Garros în 2012).

 

Publicat: 05 02. 2014, 00:49
Actualizat: 05 02. 2014, 12:20