Mulțumim pentru MULT #LuptaCaSimona

Mulțumim pentru MULT, Simona! Pentru 14  zile de emoții, de vise trăite cu ochii deschiși, de viață la 180 de bătăi de inimă pe minut. România a vibrat așa cum a dictat Parisul. Zâmbetul de pe Lenglen și de pe Chatrier a încălzit Muntenia, Oltenia, Banatul, Moldova și fiecare colțișor cu români, iar câte o picătură din spiritul războinic a atins fiecare suflet conectat la mișcările aprige de pe zgura roșie. 

  • Simona Halep (4 WTA) a pierdut, duminică, finala de Roland Garros în fața letonei Jelena Ostapenko (47 WTA, 20 de ani) 6-4, 4-6, 3-6.

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Roland Garros. O puștoaică plină de nerv și de tupeu a apărut de nicăieri și a cucerit Parisul. Mulțumim Simona, pentru că povestea a avut șapte capitole. Nu unul, nu două, nu trei… Șapte. Pe toate. Și niciunul nu a fost rău. Niciunul nu a fost sărăcăcios. Sau sec. Fiecare a mustit de lovituri speciale, de ambiție și de dăruire. Am primit MULT! De la seturi ușoare și victorii line, la demonstrații de voință pură, de luptă brutală și de forță de a răsturna munții – sau un 6-3, 5-1 plus minge de meci pentru adversară.

Ostapenko a fost un iureș. O ucigașă cu chip de copil. 54 de lovituri câștigătoare în finală. 300 minus una în tot turneul. Ce n-a văzut Paris-ul. Sportul se hrănește cu astfel de povești… Ce nu văzuse patinajul artistic când Tara Lipinski (16 ani) i-a suflat aurul lui Michelle Kwan la Nagano, în 1998, cu o combinație de sărituri triplă cu triplă istorică… Poate că Jelena, sau Alona – cum îi place să i se spună – este o Myskina (un singur titlu de Mare Șlem – în 2004, la Paris, la 22 de ani și nicio altă prezență în semifinale în cele patru mari turnee din tenis). Poate că va fi o Ivanovic – un nume de prim-plan în tenis, dar cu un singur succes. și totuși – mereu în calcule. Poate o Șarapova – pentru că tot este colțuroasă și mofturoasă ca rusoaica. Poate mai mult.

Un iureș dezvlănțuit de la primul punct, pentru că Jelena este o jucătoare fără stare pe teren, care TREBUIE să atace tot. Orice minge! Și care a ratat ținta în acest debut de finală. De 14 ori a prins terenul decisiv, de 23 de ori – nu. Iar cele 23 de erori neforțate au fost într-un fel obținute mental de Halep. Pentru că a înțeles că ele vor veni. Și le-a așteptat, greșind doar de două ori în zece game-uri și în puțin peste 35 de minute. La o oră de la primul serviciu, Simona avea 3-0 în setul doi și avea chiar trei mingi de 4-0. Dar iureșul dezlănțuit de partea celaltă a fileului a început să facă ravagii, pentru că Ostapenko a început să prindă terenul cu fiecare ghiulea. A dat 22 winners. Și de nicăieri, Simona a intrat decisiv, la 6-4, 4-6.

Da, mulțumim pentru MULT, Simona, pentru că și finala ne-a ținut în priză. Ne-a adunat în gașcă să ne roadem unghiile și să ne strigăm pasiunea. Dragul de tenis și dragul de tine. A fost decisiv la meciul decisiv. În favoarea letonei, jucătoarea mai îndrăzneață. jucătoarea „all-in”. Simona nu a reușit să dea re-start strategiei. A intervenit și fileul la mingea de break decisivă a letonei, care a dus-o la 4-3, dar…

Simona Halep rămâne personajul principal al poveștii noastre la Roland Garros 2017. Al unui vis mare, românesc. Mulțumim pentru MULT.

Publicat: 10 06. 2017, 18:13
Actualizat: 10 06. 2017, 18:56