Gabriela Ruse explică de ce a pierdut meciul dramatic cu Cori Gauff: „Am avut crampe” | EXCLUSIV VIDEO

This browser does not support the video element.

Gabriela Ruse a fost învinsă dramatic în turul inaugural de la Wimbledon de Cori Gauff (SUA, 12 WTA), scor 6-2, 3-6, 5-7, însă românca susține că în setul decisiv a avut ceva probleme fizice.

Reporter: Ai condus la seturi pentru ca apoi meciul să atârne de seria de mingi de break din manșa decisivă…

“Pentru mine nu este important unde joc, știu că nivelul e acolo. Fizic nu sunt de Top 10 și știu asta pentru că, la 4-4 în setul decisiv, aveam crampe. Nu am ce să zic, sunt foarte mulțumită cu ceea ce am jucat. Am dat tot ce am mai bun în mine, ca de obicei”.

„Uneori e nevoie și de puțin noroc”

Reporter: Ai fi avut posibilitatea de a aborda altfel meciul sau să faci pe parcursul partidei modificări tactice?

“Cred că uneori ai nevoie și de puțin noroc, poate și o tragere mai bună pentru primul tur. Totuși am luat-o așa la foc, automat, din primul tur cu Coco care a jucat foarte bine în ultima perioadă”

Reporter: Aveai nevoie de mai multe partide jucate pe iarbă înainte de Wimbledon?

“Eu nu am avut prea multe victorii (n.r la recentele turnee) m-am întors și după boala pe care am avut-o (n.r. diagnosticată cu Covid, doza booster i-a provocat și o miocardită-inflamație cardiacă, urmate de pneumonie). Per total sunt fericită cu perfromanța de aici chiar daca am pierdut în primul tur”

Reporter: Spui că nu ai avut noroc, unde ai simțit că a fost o dereglare?

“Nu neapărat la meci. Am simțit că parcă aveam nevoie de o partidă înainte de o astfel de întâlnire pentru că am jucat cu una dintre cele mai în formă jucătoare”

“Mereu, mereu, mereu, sunt de părere că Dumnezeu îmi dă tot ce e mai greu tocmai că mă pregătește pentru ce urmează și îmi arată că trebuie să fiu mai bună”

Reporter: Pe de altă parte și tu ai fort o tragere gres pentru Gauff…

“Am simțit-o foarte tensionată și pe ea (n.r Coco Gauff) la început. Știam că îi e puțin frică de mine, mai ales, că eu am și o istorie în spate când joc cu jucătoare mai bine clasate decât mine. Consider că sunt și eu o jucătoare de top și mă țin, încă, pe loc mici detalii. Curând o să fiu acolo, nici nu mă gândesc la altceva, nu mă îndoiesc că voi fi în top. Mai îmi trebuie puțin timp!”
Reporter: Răbdare?

“Răbdare, da, clar pentru că nu este ușor să pierzi mereu, să pici cu cele mai bune în primele tururi și să nu reușești să te duci spre fazele finale. Dacă te întâlnești cu astfel de jucătoare în primul tur la Roland Garros, la Wimbledon sau US Open și pierzi…”

Reporter: Este uneori necesar un culoar pe tabloul de concurs care să faciliteze avansarea în turneu?

“Eu în ultimele patru luni de zile, în afară de meciul cu Swiatek și cu Mertens la Roland Garros, am pierdut toate meciurile, la 2-3 puncte. Ceea ce înseamnă că sunt ok, că sunt acolo, dacă aș fi pierdut foarte rău atunci, probabil eram în vacanță, în momentul ăsta”

Reporter: În meci, unde ai simțit că este un moment de decalaj. De la 4-4 ai salavat 9 mingi de break. A post o luptă!

“A fost o luptă mentală pentru că amândouă am simțit că suntem la același nivel ca tenis. Ea, sunt sigură că este mai bună ca mine fizic, în acest moment. Nu a fost o diferență, poate ea servit mai bine în anumite momente și fizic. Atât pot să spun, fizic”

Reporter: Ok, tu pretinzi că Gauff a servit mai bine. Seviciul a făcut diferența? Nu returul?

“Cred că a reușit să pună mai multe mingi în teren. A scos mai multe mingi decât mine dar nu știu ce să zic, nici de serviciu pentru că nu mi-a făcut mulți ași. Puncte directe cu serviciul nu prea au fost, poate câteva. În plus, mie mi-a lipsit un prim-serviciu, pe care dacă l-aș fi avut, aș fi pus mai multă presiune pe ea și aș fi izbutit să termin mai repede punctele din două-trei schimburi. Nu pot să spun că m-am simțit pusă la zid. Absolut deloc!”

Reporter: Este vorba despre acele mici detalii…

“Mici detalii care vin, pleacă”

Reporter: Zici de serviciu. A fost vorba numai în cazul acestui meci sau este ceva , major, ce trebuie reconfigurat ca execuție?

“Am ceva probleme de câteva săptămâni pentru că la Birmingham m-am trezit cu gâtul blocat”

Gabriela Ruse, aceleași probleme ca Nadal!

Reporter: Și tu? (n.r. Simona Halep a suferit o accidentare similară care a forțat-o să abandoneze la Bad Homburg chiar înaintea semifinalei cu Bianca Andreescu).

“La mine a fost foarte, foarte rău!”

Reporter: Torticolis?

“Da, la mine a fost complet. Nu puteam să mișc gâtul nici 10 centimetri. Cumva a trebuit să îmi ajustez toată mișcarea la serviciu din cauza asta. Așa mi s-a întamplat și când am avut problema cu spatele și cu șoldul: am fost nevoită să reglez

Reporter: Ca echipă, ai schimbat responsabilitățile în ea?

“Este aceeași echipă, de la schimbarea cu Andrei Cociașu, căruia i-au luat locul Iulian Vespan și Cătălin Nedelescu, nu am modificat altceva. Am aceeași echipă, sunt foarte mulțumită de ei. Nicoleta, fizioterapeuta mea, mă ajută enorm de mult. Mă bucur că nu mai joc cu dureri, ceea ce pentru mine este extraordinar. Asta înseamnă că atât timp cât pot juca fără dureri mă pot îmbunătăți și pot să progresez”

Reporter: Ești dependentă de tratament? De o rutină zilnică?

“Sunt dependetă de o rutină zilnică de exerciții pe care, dacă nu le fac două-trei zile, mă blochez. Am un sindrom la sacro-iliac (n.r. disfuncție a articulației dintre coloana vertebrală și bazin provoacă dureri în partea de jos a spatelui) cu care o să fiu, probabil, toată viața. Când sunt inflamată, ori mă opresc și iau anti-inflamatoare până înmi trece și încep cu exercițiile, ori joc cu durere. Doctorul mi-a spus:

Reporter: Nu există remediu?

“Nu există remediu!”

Reporter: Ești ca Nadal! (Spaniolul suferă de 18 ani de o osteonecroză a osului navicular sau scafoid tarsian, sindrom

“Trebuie să îmi întăresc foarte mult musculatura ca să nu mai provoc inflamații”

Reporter: Genul acesta de rezultat, ai pierdut la Wimbledon în primul tur, poate fi nu numai frustrant?

“Va fi foarte interesant! Îmi va fi mult mai greu pe zgură pentru că am foarte, foarte multe meciuri pe

Publicat: 29 06. 2022, 10:18
Actualizat: 08 07. 2022, 16:50