Cum trece Sorana Cîrstea fără emoții de orice test anti-doping! Cele două băuturi banale pe care le consumă la antrenamente, pentru a nu păți ca Simona Halep | FOTO

Sorana Cîrstea (33 de ani, locul 26 WTA) suflă și în iaurt după ce Simona Halep (32 de ani) și-a încheiat cariera din cauza unui supliment alimentar contaminat cu roxadustat.

Prezentă la turneul WTA 250 Transylvania Open de la Cluj-Napoca, Sorana Cîrstea le-a arătat tuturor cele două băuturi banale pe care le consumă în timpul antrenamentelor, după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Cum trece Sorana Cîrstea fără emoții de orice test anti-doping! Cele două băuturi banale pe care le consumă la antrenamente, pentru a nu păți ca Simona Halep

Sorana Cîrstea nu are emoții la niciun test anti-doping, întrucât bea doar apă plată și cafea la antrenamente, după cum se poate vedea în fotografia surprinsă de organizatorii turneului Transylvania Open de la Cluj-Napoca.

Cîrstea, care a devenit cea mai bună jucătoare de tenis a României după suspendarea Simonei Halep, nu vrea să riște nimic după ce conaționala ei a pățit-o din cauza unui supliment alimentar.

Simona Halep obișnuia să folosească suplimente pentru efort, cum ar fi KETO MCT, produs de o companie obscură din Canada, pe care românca a dat vina pentru contaminara cu roxadustat. Totuși, alibiul Simonei nu a ținut la tribunalul Sport Resolutions de la Londra, care a concluzionat că substanța interzisă găsită în corpul lui Halep nu putea proveni doar din suplimentul Keto MCT.

Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre controalele anti-doping: Toată lumea mă întreabă asta!”

Sorana Cîrstea a dezvăluit că îi întâmpină de fiecare dată cu zâmbetul pe buze pe ofițerii de control anti-doping, întrucât nu îi este frică de testele inopinate: Nu e stresant, m-am obișnuit și în același timp, când îi văd așa, nu că e o bucurie, dar știu cât de dificilă e această zonă. E o zonă tabu pentru noi, care nu vrem să știm, să auzim, e coșmarul cel mai mare al unui sportiv! Și când îi văd la ușă, uneori le zâmbesc. Chiar mi-au spus: ‘Nimeni nu ne primește așa!’. Zic: ‘Eu sunt fericită, că îmi fac treaba, totul e controlat’. Dar ai și niște responsabilități și este ceva obișnuit pentru noi, se întâmplă să avem și două teste pe săptămână. E absolut normal.

Am primit un missed test, dar la trei ești sancționată, nu a fost cazul. Dar să spun pe înțelesul tuturor, în momentul în care ajungi în Top 100 intri în această grupă la WADA și tu practic trebuie să te supui lor, în ideea de a putea fi controlat tot timpul. Am, într-adevăr, o aplicație în care eu trebuie să dau o oră în fiecare zi, în care eu voi fi într-o locație și ei pot veni să mă testeze. În mod normal, uite, cum a fost astăzi, am în intervalul 06:00-07:00 dimineața, în care vin, îți bat la ușă când vor ei, nu știi. De obicei dorm, dar îmi dau seama când sună la ușă și am văzut că e 6 și 2 minute, știu. De multe ori am antrenament de la 08:00, și toată lumea mă întreabă de ce îmi pun așa devreme. Știu că în intervalul acela orar sunt acasă mereu. Ei au nevoie de o oră, când tu trebuie să fii acolo. Și ei vin, pur și simplu.

Sunt oameni care lucrează pentru WADA, vin și locali, dar și străini. Am avut și străini care îmi vin la 6 dimineața la ușă, aici, în România. De exemplu, azi voi pleca la Monaco, antrenorul meu are bază acolo, iar eu trebuie să îmi schimb adresa și am pus-o pe cea a hotelului din Monaco. Trebuie în fiecare zi să specifici locația și unde vei fi în înterval de o oră în care să vină să te testeze. De exemplu, după Roland Garros au venit imediat, la două zile. Acum, la Wimbledon, m-am întors de o săptămână și nu a venit nimeni. Dar tot timpul se fac aceste teste, nu știu în alte sporturi, dar în tenis se fac foarte multe. În general se fac după ce ai pierdut la turneu, la Roland Garros am făcut testul și după două zile au venit acasă”, a declarat Sorana la podcastul Pe Drept Cuvânt”.

Publicat: 16 10. 2023, 14:39