3 partide, o singură concluzie după ziua a 12-a de Roland Garros: diferența dintre a ști ‘ce trebuie să faci’ și a face acel „ce trebuie făcut’ . Halep, dubla #3 pentru Cupa Suzanne Lenglen + lacrimile unui uriaș. Corespondență din Paris

Ziua a 12-a a turneului de la Roland Garros este și va rămâne cea a calificării Simonei Halep în cea de-a treia finală a carierei în turneul de la Roland Garros (detalii AICi). Numărul unu mondial își păstrează poziția în clasament după ce a trecut cu 6-1, 6-4 de iberica Garbine Muguruza (detalii AICI) și are o nouă întâlnire cu istoria. După finale pierdute în decisiv cu Maria Șarapova (2014) și Jelena Ostapenko (2017), constănțeancă va juca sâmbătă cu trofeul Suzanne Lenglen pe masă împotriva ameriancei Sloane Stephens (10 WTA).

ProSport vă prezintă cele mai importante repere ale zilei de joi, de la Roland Garros 2018.

Diferența dintre a ști ce trebuie să faci și a face acel ceva ce trebuie făcut, sub lupa a 3 partide

1. Simona Halep a făcut ceea ce trebuie pentru a o învinge pe Garbine Muguruza. Virginia Ruzici a semnalat prompt după meciul de pe tabloul de 4 ce arată foarte bine în acest moment în jocul numărului unu mondial (detalii AICI), iar cei doi Gică de aur ai fotbalului românesc – Hagi și Popescu, i-au făcut galerie Simonei, într-un meci în care spaniola nu a câștigat nici măcar jumătate din punctele disputate cu primul serviciu (48%).


Foto: Cezara Paraschiv

2. Cea mai bună dovadă însă că, în tenis, diferența dintre a ști ce trebuie să faci și a pune în practică ideea corectă este imensă, a oferit-o Diego Schwartzman. Micuțul argentinian știa ce trebuie să facă, joi la prânz, în fața lui Nadal, pentru că îl condusese cu set și break, miercuri seară. Schwartzman nu a putut însă aplica nimic din ceea ce făcuse cu puțin peste 15 ore înainte. Nu a mai reușit să stea pe linia de fund a terenului, nu a mai putut folosi forehandul de manieră similară și nici nu a mai reușit să facă ravagii prin variație. Consecința: două puncte pierdute sec, apoi 2-6, 2-6 în fața lui Nadal și un bilet înapoi spre casă (detalii AICI).


Foto: Cezara Paraschiv

3. Madison Keys a pățit, în semifinalele de la French Open, același lucru ca în finala de la US Open 2017. De ambele dăți, contra aceleiași Sloane Stephens.

Keys nu are planul B în arsenal, iar dacă excelentele sale winnere nu intră, atunci meciul zboară din mâna ei mai ceva ca mingea trosnită la nervi de Fognini, spre înaltul tribunei. La Paris, incapabilă să țină în teren mingea pentru lovituri câștigătoare, Madison Keys a comis 41 de erori neforțate. Stephens a câștigat partida cu 68 de puncte adjudecate, din 124. De partea cealaltă, Sloane este un adevărat fenomen – după accidentarea cruntă de la picior care a ținut-o departe de circuit la final de 2016 și început de 2017, americanca ori pierde în primul tur la Grand Slam-uri, ori joacă finala.


Foto: Cezara Paraschiv

IMAGINEA ZILEI: lacrimile lui Del Potro

Juan Martin del Potro va juca, la 29 de ani, a cincea semifinală de turneu de Mare Șlem a carierei. Ghinionistul del Potro a trecut cu 7-6(5), 5-7, 6-3, 7-5, de croatul Marin Cilic (cap de serie 3 la Paris). La patru ani de la debutul în Top 10, cu operații la ambele încheieturi ale mâinilor, Juan Martin del Potro va reveni, de luni, în Top 5 ATP.


Foto: Cezara Paraschiv

Argentinianul de 1,98 ani, poreclit Turnul din Tandill, a fost atât de emoționat în timpul interviului de pe teren, încât a izbucnit în lacrimi.

Publicat: 08 06. 2018, 08:13
Actualizat: 08 06. 2018, 08:14