2017 se încheie cu „intervenție chirurgicală” pentru una dintre rivalele Simonei Halep

Svetlana Kuznetsova (12 WTA) încheie anul 2017 cu o „intervenție chirurgicală minoră”, la încheietura mâinii stângi. Sportiva în vârstă de 32 de ani se află în prezent pe poziția a 12-a în clasamentul WTA. 2017-le i-a adus Kuznetsovei un bilanț de 32 de victorii și 17 înfrângeri, o finală importantă – la Premier Mandatory-ul de la Indian Wells – și câștiguri din premiile în bani de la competiții în valoare totală de 2.343.699 de dolari.

Rusoaica a anunțat, luni seară, prin intermediul contului oficial de Instagram, că este încrezătoare că se va recupera rapid. „A trebuit să fac o mică operație la încheietura stângă, care mi-a provocat dureri în ultimele luni. A decurs bine și, în câteva săptămâni, totul ar trebui să fie ok și eu ar trebui să fiu pregătită să revin cu speranțe pentru un 2018 excelent„, a transmis campioana din 2009 de la Roland Garros.

Kuznetsova nu a mai câștigat vreun meci în circuit de la US Open, acolo unde s-a înclinat în turul doi în fața japonezei Kurumi Nara. Au urmat înfrângeri la Wuhan la Alize Cornet și la Beijing – la iberica Arruabarrena.

În 2012, Svetlana Kuzntesova s-a operat în Rusia, pentru a îndepărta o bucată de os din zona genunchiului. De pe locul 20 a căzut pe 85, iar pentru a-și aminti mereu de faptul că a trecut cu bine peste acel hop major, rusoaica și-a tatuat pe antebraț mesajul „durerea nu mă ucide, eu ucid durerea„.

Svetlana Kuznetsova este o jucătoare cu care Simona Halep s-a antrenat de mai multe ori de-a lungul carierei, întrucât rusoaica nu își evită rivalele pe terenul de antrenament, iar ședințele sale de pregătire sunt foarte intense.

Publicat: 07 11. 2017, 13:33
Actualizat: 07 11. 2017, 13:34