Echipa României de Cupa Davis a ajuns în Spania! Când și unde vor avea loc meciurile din cadrul barajului de calificare la turneul final | FOTO

Echipa de Cupa Davis a României a ajuns la Marbella, acolo unde va disputa barajul de calificare la turneul final, împotriva reprezentativei Spaniei. Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP) a decis să nu joace în cadrul întâlnirii cu „tricolorii”.

La sosire, delegația României, condusă de Răzvan Itu, Directorul General al Federației Române de Tenis (FRT), a fost întâmpinată de Bogdan Mihai Stănescu, Consulul General al României la Sevilla, anunță site-ul FRT.

Din echipa României de Cupa Davis pentru barajul cu Spania fac parte Marius Copil, Nicolae Frunză, Ștefan Paloși, Gabi Adrian Boitan și Horia Tecău! Gabriel Trifu este căpitanul nejucător, iar Andrei Mlendea, antrenor.

Echipa României de Cupa Davis a ajuns în Spania, pentru barajul de calificare la turneul final al Cupei Davis

Marius Copil, Horia Tecău și ceilalți „tricolori” au ajuns la Marbella, pentru întâlnirea dintre România și Spania, care va avea loc în zilele de 4 și 5 martie 2022, pe zgură, pe terenul de la „Puente Romano Hotel Tennis Club”. Echipa care va câștiga această întâlnire va juca la Turneul Final Davis Cup din 2022.

Căpitanul spaniolilor, Sergi Bruguera, i-a convocat pentru întâlnirea cu România pe Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta, Carlos Alcaraz, Alejandro Davidovich Fokina și Marcel Granollers.

Rafael Nadal a decis să nu joace împotriva „tricolorilor”

Cu toate că, de obicei, marele Rafael Nadal răspundea „prezent” convocării la echipa națională, „matadorul” a decis să nu joace în cadrul întâlnirii cu România! Rafa tocmai a reușit o nouă victorie spectaculoasă în fața lui Daniil Medvedev, scor 6-3, 6-3 în semifinale la Acapulco.

Spania este favorită certă în fața României, chiar și în absența lui Rafael Nadal, dar Marius Copil și compania vor forța o surpriză istorică! România a ajuns la barajul pentru turneul final al Cupei Davis după 4-0 cu Peru, întâlnire desfășurată în luna noiembrie a anului trecut, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca!

Publicat: 26 02. 2022, 13:59