2021 este un an încărcat pentru Simona Halep! Anunț surpriză: românca va mai participa la un turneu uriaș!

Romania's Simona Halep hits a backhand return to United States' Serena Williams during their quarterfinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Tuesday, Feb. 16, 2021.(AP Photo/Hamish Blair)
Vezi galeria foto - 4 poze

Organizatorii turnelului WTA 1000 de la Miami au anunțat că Simona Halep (locul 3 WTA) va participa la competiția care se va desfășura în Statele Unite ale Americii, la Miami, în perioada 23 martie – 3 aprilie.

Halep a înregistrat cel mai bun parcurs de la Miami la edițiile din 2015 și 2019, când a ajuns până în semifinale. Ultima câștigătoare a turneului este Ashleigh Barty, în 2019, ediția de anul trecut fiind anulată.

Simona Halep participă la Turneul de la Miami, Statele Unite ale Americii

Primele meciuri de pe tabloul principal feminin vor avea loc pe 23 martie. Până la Miami Open, Simona va fi prezentă la Dubai, între 8 și 14 martie.

Anul trecut, Miami Open a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

În 2019, când a avut loc ultima ediție a turneului de la Miami, Simona Halep a ajuns până în semifinale, fiind învinsă de Karolina Pliskova. Ediția din acel an a fost câștigată de Ashlegih Barty.

Simona Halep va participa și la turneul de la Stuttgart, primul care se va disputa pe zgură, în acest an. Primele trei clasate în ierarhia mondială vor lua startul la turneul din Germania.

„Stuttgart va fi un mod bun de a începe circuitul european pe zgură. Am auzit lucruri fantastice despre turneu şi aştept cu nerăbdare să joc la acest turneu pentru prima oară”, a declarat Ashleigh Barty.

Simona Halep a coborât de pe locul 2 pe locul 3 WTA, cu 7.255 de puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni.

La competiţia programată în perioada 19-25 aprilie vor mai evolua şi alte foste câştigătoare de Grand Slam, precum Victoria Azarenka (Belarus), Garbine Muguruza (Spania) sau vedeta locală Angelique Kerber, fost lider WTA şi dublă câştigătoare a turneului de la Stuttgart.

Simona Halep nu va mai juca la Doha, iar următorul turneu aflat în calendar este cel de la Dubai, programat în perioada 7- 20 martie.

Publicat: 25 02. 2021, 19:56
Actualizat: 25 02. 2021, 20:00