Sport sângeros cu Ghiță!** Românul a câștigat trei fighturi, două prin KO, dar a fost învins prin KO tehnic în finală

Românul a ajuns până în finala galei de la Tokyo, fază în care a pierdut prin KO tehnic în fața colosului Semmy Schilt. Până atunci, Ghiță făcuse KO alți doi luptători, tunisianul Bouzidi alegându-se cu mâna dreaptă ruptă

Până să ajungă în finală la Tokyo, Daniel Ghiță (31 ani) câștigase trei fighturi, două prin KO
Pentru calificarea în ultimul act, românul a fost recompensat cu 100.000 de dolari

Gala de kickboxing „Glory 4 Tokyo” a reprezentat ultimul mare eveniment sportiv din 2012 (n.r. s-a desfășurat cu câteva ore înainte de Revelion), iar Daniel Ghiță s-a numărat printre eroii competiției. Românul a ajuns până în finala întrecerii din Japonia, desfășurată în sistem piramidal, cu 16 sportivi. În ultimul act, el a pierdut prin KO tehnic în fața olandezului Semmy Schilt. Decizia arbitrului de a întrerupe lupta la sfârșitul primei reprize a fost însă controversată. „Prin regulament, arbitrul putea opri meciul, depinde cum i-a văzut ochii lui Ghiță. Personal, cred că a judecat greșit, întrucât Daniel putea să continue meciul. Urma un minut de pauză, iar Ghiță avea timp să-și revină, avea încă șanse de a câștiga piramida”, a comentat promoterul Edi Irimia. Până în finală, românul l-a învins după o repriză de prelungiri pe Diniz, iar pe Bouzidi și Ben Saddik i-a bătut prin KO. Lui Bouzidi chiar i-a rupt mâna după o lovitură de picior, motiv pentru care arbitrul a și întrerupt meciul.

Ghiță, cel mai bun produs de kickboxing
Cum poate fi privită performanța lui Daniel Ghiță de la Tokyo? Comentează tot Edi Irimia: „Per total, Daniel a avut o evoluție foarte bună, dar m-a impresionat din turul 3. Primul meci cu Diniz l-a câștigat mai greu decât m-am așteptat, iar pe Bouzidi îl mai bătuse în Lokal Kombat. M-a impresionat KO-ul cu Ben Saddik, care învinsese două vedete din gală, pe Zimmerman și Bonjasky. Performanța este deosebită, însă nu cred că depășește prezența lui în finala galei K1 din 2010. Atunci, a ajuns în gala de la Tokyo în urma unor calificări, după ce a câștigat o piramidă. Acum, au fost aduse mai multe vedete precum Aerts sau Bonjasky, care au însemnat ceva în urmă cu câțiva ani, dar care în prezent sunt numai bune de figurine la Madame Tussauds. Gala a semănat cu filmul «Sport sângeros» al lui Van Damme, când s-au adunat sportivi din mai multe colțuri ale lumii”.
De menționat că „Glory Tokyo 4” este versiunea rivală a circuitului Superkombat, organizat de Edi Irimia. „Vorbind strict de Daniel Ghiță, el este cel mai bun produs de kickboxing din țară din ultimii zece ani, iar rezultatele lui fac imagine României. Eu am privit însă gala și cu ochiul critic, având în vedere faptul că este promoția concurentă, și am văzut și câteva puncte slabe”, a adăugat Edi Irimia.

Rezultatele înregistrate în gala de la Tokyo

Finala
Schilt TKO, R1 Ghiță
Semifinale
Schilt b.p. Saki
Ghiță KO, R1 Ben Saddik
Sferturi
Schilt b.p. Verhoeven
Saki KO, R1 A. Silva
Ben Saddik b.p. Bonjasky
Ghiță TKO, R2 Bouzidi
Optimi
Schilt KO, R1 Guidon
Verhoeven b.p. Kharitonov
Saki KO, R1 Roaumaru
A. Silva KO, R1 Jurkovic
Bonjasky b.d.p Verlinden
Ben Saddik b.p. Zimmerman
Bouzidi TKO, R1 Aerts
Ghiță b.d.p. Diniz

Alonja lui Schilt, mai mare ca a boxerului Vladimir Klitschko

Chiar dacă are 39 de ani, Semmy Schilt, omul care l-a învins pe Ghiță în finală, pare la momentul actual cel mai bun luptător de kickboxing din lume. Statura lui este impresionantă, 2.12 înălțime, o greutate de 130 de kilograme și o alonjă a brațelor de 224 de centimetri, chiar mai mare și decât a celebrului boxer Vladimir Klitschko (206 centimetri). „Este un luptător care sperie adversarii prin statura lui, foarte osos, care dă cu stânga, dar apoi întoarce capul. Cred însă că la ora actuală aș găsi cel puțin doi sportivi în lume care îl pot bate”, a susținut Edi Irimia.

Legendă: KO – knockout, TKO – Knockout tehnic, b.p. – bătut la puncte, b.d.p. – bătut după o repriză de prelungiri, R – repriză

Publicat: 03 01. 2013, 11:10
Actualizat: 03 01. 2013, 11:11