SNOOKER | Ronnie O’Sullivan, pentru a 30-a oară campion! Și-a spulberat concurența la Mastersul de la Shanghai și pe Judd Trump, în finală

Ronnie O’Sullivan a mers ceas la Masters-ul de la Shanghai: cu doar nouă jocuri cedate de-a lungul celor șase partide, englezul și-a trecut în CV titlul cu numărul 30 în turneele de puncte din snooker, după ce l-a învins cu 10-3 pe conaționalul său, Judd Trump, în finala de sâmbătă. Acum, O’Sullivan ocupă locul doi în clasamentul celor mai multe victorii în turneele de puncte, după Stephen Hendry (36 titluri).

„Este una dintre cele mai bune victorii ale carierei mele„, a declarat O’Sullivan la final de partidă. „Racheta” a evadat în prima sesiune, câștigând primele șapte jocuri în fața mai tânărului său adversar, înainte ca Trump să pună pe tabelă, în dreptul său, ultimele două jocuri. La revenirea în arenă, O’Sullivan a dat semnalul clar că este decis să închidă rapid meciul, cu un break de 108 puncte. Judd a reușit să câștige încă un joc, ducând scorul la 3-8, însă mai departe „Racheta” a  închis conturile.

Un pic a fost vorba de îndemânare, un pic de experiență, dar cel mai mult a fost vorba despre a avea mentalul așa cum ar fi trebuit. Săptămâna asta, mintea mea a fost la cel mai înalt nivel„, a punctat Ronnie, cel care nu mai obținuse un rezultat pozitiv la Mastersul de la Shanghai din 2009, atunci când, de asemenea, a ridicat trofeul. După o finală și un titlu, în ani consecutivi, cvintuplul campion mondial a absentat de la turneu de patru ori, o dată a pierdut în primul meci, de două ori în turul doi.

Parcursul lui O’Sullivan la Shanghai:

  • 5-2 în primul tur cu Gary Wilson
  • 5-1 în șaisprezecimi cu Joe Perry
  • 5-0 în optimi cu Barry Hawkins
  • 5-1 în sferturi cu Mark Williams
  • 6-2 în semifinale cu John Higgins
  • 10-3 în finală cu Judd Trump

O’Sullivan traversează o perioadă impresionantă, acesta fiind la al doilea trofeu în circuit după cel de la Openul Englez, de la Barnsley. Ronnie mai are două finale disputate, la Hong Kong Masters și la turneul Champions of Champions. „Am avut patru sau cinci săptămâni fantastice. Sunt puțin obosit și poate că am nevoie de pauză acum, dar măcar am trofeele astea„.

„Racheta” a reușit și cel mai mare break al Masters-ului de la Shanghai, de 144 de puncte, ceea ce i-a adus un bonus de 3.000 de lire sterline, față de cecul rezervat învingătorului, în valoare de 150.000 de lire sterline. Englezul este însă departe de a fi dat vreun tun financiar: în 2018, turneul va mări semnificativ premiile, până la 725.000 de lire sterline.

  • Premiile în bani determină clasamentul mondial în snooker.
Publicat: 18 11. 2017, 19:33
Actualizat: 18 11. 2017, 20:40