Ana Maria Popescu a cucerit pentru a patra oară Cupa Mondială la spadă! Scrimera din România devine cea mai titrată spadasină din istoria competiției

Ana Maria Popescu este una dintre sportivele uriașe ale României
Vezi galeria foto - 6 poze

Ana Maria Popescu a câștigat pentru a patra oară Cupa Mondială și devine astfel cea mai titrată scrimeră din istoria trofeului. 

Campioana olimpică se clasează pe prima poziție în clasament la sfârșitul sezonului 2019/2020, cu un scor general de 176.000 de puncte și este urmată pe locul 2 de scrimera de origine braziliană Nathalie Moellhausen, cu 157.000 de puncte, iar pe ultimul loc al podiumului se clasează chinezoaica Sun Yiwen (149.000).

Ana Maria Popescu, fostă Brânză, a mai cucerit Cupa Mondială în sezoanele 2007-2008, 2008-2009 şi 2012-2013. Sportiva din România devine cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale depâșind-o pe Laura Flessel şi pe Emese Szasz-Kovacs, cu câte trei victorii în palmares.

Ajunsă la 35 de ani, Popescu are un palmares impresionant. A fost vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, campioană olimpică pe echipe la ediție din 2016 de la Rio de Janeiro și de șapte ori campioană europeană

Ana Maria Popescu vine după o operație dificilă la genunchi

Ana Maria Popescu muncește din greu ca să se recupereze după operația la genunchi. Își dorește foarte mult să fie în formă la Jocurile Olimpice din anul 2021 așa că strânge tare din dinți și îndură toate greutățile. Sportiva a dezvăluit cine are grijă de ea și cât de greu i-a fost să învețe să meargă ajutată de cârje.

Ana Maria Popescu s-a accidentat la un antrenament și a fost nevoită să se lase pe mâna medicilor pentru o operație la genunchiul drept. După intervenția chirurgicală, de la finalul lunii mai, a stat trei săptămâni imobilizată la pat.

„Cred că asta a fost cea mai grea perioadă din cariera sportivă pentru că a trebuit să îmi dozez răbdarea în fiecare zi. Toţi din jurul meu încercau să îmi spună că tot ce a fost mai greu a trecut, operaţia, doar că pentru mine greul a început când m-am întors acasă de la spital, deşi nici acolo nu a fost uşor date fiind condiţiile.

Nu am avut voie să am un însoţitor, un aparţinător, practic m-au livrat în faţa spitalului cu rucsacul în spate şi au venit a doua zi să mă ia”, declarat campioana olimpică luna trecută.

Ana Maria Popescu a făcut „școala de șoferi” pentru cârje

După ce a ieșit din spital a urmat o altă provocare. A trebuit să învețe să se deplaseze cu ajutorul cârjelor. A ajutat-o foarte mult soțul ei, dar și un cățeluș simpatic: un pui de labrador pe nume Duras.

„Am făcut şcoala de şoferi pentru cârje, nici măcar nu ştiam să le manevrez. A fost foarte greu, dar am avut parte de sprijinul soţului meu, lui Pavel, care între timp a devenit dădacă şi pentru mine şi pentru noul membru al familie, care este un căţel”, a mai spus sportiva.

Ana Maria Popescu a început deja recuperarea. Se echipează corespunzător și merge la o clinică specializată unde s-a lăsat pe mâna unui kinetoterapeut priceput.

Publicat: 12 07. 2020, 19:10
Actualizat: 12 07. 2020, 19:31