„De majorat, dăruiește-i viață!”. 50 de zile să se strângă 75.000 de euro pentru Andrei. Rugbist-ul dinamovist „nu s-a plâns niciodată de nimic. Până într-o zi, când a venit la antrenor. Spunea: «mă doare, mă doare, mă doare! Ce am? Ce am?»”

  • Întreaga suflare dinamovistă și comunitatea balonului oval au demarat o amplă campanie pentru a salva viața rugbistului Andrei Burdușel.
  • Andrei are nevoie de 75.000 de euro pentru o operație în Austria, întrucât tratamentele făcute până în prezent nu dau rezultate.

„Andrei a venit la noi, la secția de rugby a lui Dinamo, de vreo doi ani. Avem un parteneriat cu Colegiul Național Sportiv Aurel Vlaicu, acolo unde el este elev în clasa a XI-a. Mergea la școală, venea la antrenamente. Un băiat cuminte. Retras, serios din toate punctele de vedere. Nu este ca alți adolescenți care mai fac o trăznaie, o problemă… Este un băiat subțirel, înalt, are o constituție de atlet, pur și simplu nu s-a plâns niciodată de nimic. Până într-o zi, când a venit la antrenorul grupei sale și a spus că îl doare în partea stângă. Spunea: ‘mă doare, mă doare, mă doare! Ce am? Ce am?”. L-am luat de mânuță și l-am dus la doctor la noi. De acolo l-au trimis către spital, i-au făcut ecografie și au descoperit asta… „

Asta, adică o formă de cancer la stomac, la doar 17 ani. Scena pe care o rememorează Ștefan Demici, antrenorul echipei de rugby Dinamo, s-a consumat în decembrie 2016. Andrei Burdușel a fost diagnosticat în ianuarie 2017 cu rabdomiosarcom cu tumoră primară la nivelul mușchiului abdominal și cu metasteze pulmonare, hepatice și osoase.

  • După ce în România nu i s-a dat nici o șansă, părinții au cheltuit toți banii de care au putut face rost, inclusiv din vânzarea casei, iar Andrei a început tratamentul la o clinică din Viena. Din păcate, a avut ghinionul să fie în cei 10% dintre bolnavii la care tratamentul clasic nu dă rezultate.
  • Andrei urmează acum un tratament multi-modal care implică chimioterapie, target therapy (terapie țintită) și radioterapie.
  • Pentru prima oară din ianuarie, doctorul îndrăznește să se declare optimist. Noul tratament a început sa dea rezultate și este nevoie de continuarea lui. Urmează o intervenție chirurgicală complexă care presupune extirparea tumorii primare abdominale și a metastazelor hepatice. Postoperatoriu, continuă chimioterapiei, target terapia și va fi foarte necesară derularea unor sesiuni de radioterapie.

Tânărul rugbist va împlini 18 ani pe 25 iunie, iar familia alb-roșie a demarat o amplă campanie pentru a-l salva: „Viață pentru Andrei”

Andrei Burdușel are nevoie de 75.000 de euro în următoarele 50 de zile pentru a plăti o operație la Viena, salvatoare. „S-au făcut donații, mai mari, mai mici. Mulți au vrut să rămână anonimi. Noi am pornit campania asta pe lângă ceea ce au încercat să facă Federația Română de baschet. Băieții din galerie au strâns niște bani. Am scos niște tricouri la licitație, pe pagina Ultras Tei Dinamo București, câteva dintre cluburile din Superligă au pus și ele umărul: Timișoara, Steaua – au dat și ele niște bani, la fel și cluburile mici de juniori

Peluza Sud Dinamo a scos la licitație tricoul lui Dan Nistor din Finala Cupei Ligii, deschisă până pe data de 3 iunie, iar banii strânși vor fi donați pentru operația lui Andrei.

Cum puteți face donații pentru Andrei Burdușel:

  • prin ordin de plată sau depunere directă în contul asociatiei Hermes deschis la Raiffeisen Bank: RO57RZBR0000060014116844
  • prin plată online cu cardul prin intermediul platformei BCR Bursa Binelui
  • pentru persoane juridice, prin contract de sponsorizare incheiat cu Asociatia Hermes, cont bancar (IBAN)
    •  în lei RO57RZBR0000060014116844 – Raiffeisen Bank Romania
    • Euro – RO88RZBR0000060019409188 – Raiffeisen Bank Romania
    • Pentru mai multe detalii: 0723 576 949
       

Federatia Româna de Rugby a anunțat că donează pentru Andrei toate încasările de la finalele SuperLigii CEC Bank de pe 28 mai, de pe Stadionul „Arcul de Triumf” și de la meciul test din 24 iunie, când România va întâlni Brazilia, pentru tratament.

 

Publicat: 22 05. 2017, 20:13
Actualizat: 22 05. 2017, 20:35