Asociația Jucătorilor Români de Rugby a devenit membru asociat al International Rugby Players

asociatia-jucatorilor-romani-rugby-membru-asociat-al-international-rugby-players
Vezi galeria foto - 5 poze

Fondată în ideea de a-i sprijini pe practicanții sportului cu balonul oval din țara noastră, AJR (Asociația Jucătorilor Români de Rugby) a mai făcut un pas important în consolidarea poziției sale. Prin recunoașterea sa la nivel internațional, asociația se alătură altora similare din douăsprezece țări ale lumii.

Membru fondator, fostul internațional Mihai Vioreanu a subliniat că a sosit timpul ca jucătorii de rugby români să facă parte din comunitatea internațională.

Acesta a subliniat că numărul practicanților este limitat, iar popularitatea sportului cu balonul oval în România nu foarte mare, motiv pentru care rugby-ul se confruntă cu dificultăți, finanțarea guvernamentală fiind limitată, iar investițiile private ca și inexistente.

Asociația Jucătorilor Români de Rugby a devenit membru asociat al International Rugby Players

„Cu toate acestea, datorită tradiției și rezultatelor înregistrate pe plan internațional, cluburile de rugby luptă pentru supraviețuire. La fel ca în toate națiunile rugbystice, jucătorii au nevoie de o reprezentare solidă și corectă în relația lor cu cluburile lor și cu federația națională de rugby (FRR) pe probleme precum dezvoltarea jucătorilor, reprezentarea în competițiile interne și internaționale, acordurile contractuale, asigurările de sănătate, prevenirea accidentelor, printre altele. Jucătorii profesioniști de rugby se confruntă, de asemenea, cu dificultăți spre sfârșitul carierei în ceea ce numim vieța de după rugby”, a subliniat Mihai Vioreanu.

Fost internațional român, implicat în conducerea AJR, Andrei Rădoi a declarat pentru rugbyplayers.org. „Am parcurs un drum lung și dur pentru a ne înregistra și a căpăta statutul de persoană juridică, dar acum suntem fericiți că am reușit. Am fondat această asociație pentru că simțim că toți jucătorii români au nevoie de reprezentare. Aceștia ar trebui să înțeleagă importanța modului în care își pot dezvolta cariera în timpul și după ce nu mai practică rugby-ul. Este, de asemenea, important pentru ei să înțeleagă ce drepturi au în raport cu cluburile și federația”, a spus fostul taloneur care este director executiv al AJR.

Publicat: 14 08. 2021, 16:39