Plan pentru viitorul sportului Kaiac-Canoe în România. „Cei mici care se plimbă în parcuri sunt atrași de aceste ambarcațiuni”

Florin Popescu, campion olimpic în 2000, antrenor coordonator al lotului olimpic de canoe și, mai nou, vicepreședinte Federației Române de Kaiac Canoe, a vorbit despre planurile de viitor al acestui sport.

Acesta a explicat pentru ProSport cum îi atrage pe copii către Kaiac-Canoe, o disciplină care a dat, de-a lungul timpului, nenumărați campioni olimpici, mondiali și europeni.

De asemenea, Florin Popescu vizează medalii la toate competițiile internaționale de nivel înalt.

Plan pentru viitorul sportului Kaiac-Canoe în România. „Cei mici care se plimbă în parcuri sunt atrași de aceste ambarcațiuni”

„Eu nu am candidat pentru acest post doar că să fiu acolo, cu numele. Mă voi implica foarte mult în activitatea federației. În primul rând mi-am propus să redresez kaiac-ul, atât la feminin cât și la masculin.

Vreau să atragem cât mai mulți copii către acest sport. Am și un plan. Totul trebuie să înceapă cu joacă. Lacurile aflate în parcurile, din țară, trebuie să fie populate cu cât mai multe kaiace.

Cei mici care se plimbă în parcuri sunt atrași de aceste ambarcațiuni. La început totul este o joacă. Apoi, după ce se obișnuiesc vor să prindă viteză pe apă. De aici către drumul spre performanță mai este foarte puțîn.

Colegul meu, antrenorul Petre Kondrat derulează de ani buni un astfel de proiect în parcul IOR care funcționează foarte bine. De asemenea, vreau să acordăm o atenție sporită, loturilor de juniori 2. Să le asigurăm parteneriate de pregătire cu alte țări.

Cine este Florin Popescu?

Cât privește marea performanță țintim obiective clare la toate competițiile la care vom participa. La Jocurile Olimice de la Tokyo încă mai putem califica sportivi. Vom fructifica fiecare șansă la maximum”, a explicat Florin Popescu pentru Prosport.

Florin Popescu a reușit în 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney, să cucerească titlul la C2- 1000 m, alături de Mitică Pricop, și bronzul, la C2 – 500 m, în aceeași formulă.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar in 2000 i-a fost conferit Ordinul national “Pentru merit” in grad de comandor.

Publicat: 06 04. 2021, 06:48