Încă 33 de milioane de lei pentru noua sală polivalentă din Cluj!** Ce modificări au fost aduse la proiectul inițial

Noua sală polivalentă din Cluj-Napoca, de 7.000 de locuri, va avea câteva îmbunătățiri față de proiectul inițial, printre care „videobox” central pentru afișaj și pardoseală demontabilă, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc.

„Ne apropiem cu pași decisivi de organizarea licitației pentru lucrările care au rămas de executat la Sala Polivalentă. Față de proiectul inițial, am adus o serie de îmbunătățiri, pentru a oferi acestui obiectiv o dimensiune modernă, multifuncțională, care să permită organizarea de competiții sportive naționale și internaționale la cel mai înalt nivel, precum și conferințe sau altfel de evenimente pentru utilizarea sălii la capacitate maximă”, a declarat primarul Clujului.

Astfel, față de proiectul inițial vor mai fi introduse pardoseală demontabilă, despre care Emil Boc spune că este necesară pentru a se putea organiza orice tip de competiție, inclusiv tenis de câmp pe zgură, „videobox” central pentru afișaj la standarde internaționale, panouri fotovoltaice și solare, care vor diminua costurile de întreținere, număr de locuri extins, transmisii TV HD, dar și o nouă fațadă translucidă din policarbonat.

„Va integra ansamblul arhitectural de la Sala Polivalentă cu Cluj Arena, conferind zonei o dimensiune modernă”, a explicat Boc, care a mai spus că a cerut suplimentarea numărului de scaune, de la 7.000 prevăzute inițial, la 7.222.

De asemenea, edilul clujean explică și de ce se dorește o pardoseală demontabilă: „Am avut experiența cu Cupa Davis la Sala Sporturilor. E nevoie de o pardoseală specială pentru a putea organiza o competiție internațională de tenis, gimnastică sau de box. Ca să nu o distrugi, o schimbi cu alta adecvată evenimentului, se poate demonta extrem de simplu”.

Valoarea de licitație a lucrărilor este estimată la 33 milioane de lei, ceea ce va duce ridica suma totală pentru noua sală din Cluj la 63,5 milioane de lei. Emil Boc a mai afirmat că Sala Polivalentă este obiectiv prioritar în anul 2013.

Prima licitație pentru lucrările la acest obiectiv a avut loc în noiembrie 2010 si a fost câștigată de Con-A Sibiu. Lucrările au început în luna mai 2011 și ar fi urmat să fie finalizate în septembrie 2012, dar au fost sistate, în luna martie 2012, de către firma constructoare, după ce Tribunalul Cluj a admis o contestație a companiei care a ocupat locul trei la licitația organizată de municipalitate în noiembrie 2010, ACI.

CON-A a câștigat licitația organizată de Primărie cu o ofertă de 12 milioane de euro, în timp ce oferta ACI, clasată pe locul al treilea, a fost de 21 de milioane de euro.

Sursa: Mediafax

Publicat: 06 03. 2013, 14:59
Actualizat: 06 03. 2013, 15:55