Steaua MFA, în război cu FRH

De ani buni, cluburile de handbal închid ochii atunci când jucătoarele sau jucătorii le vin accidentați de la loturile naționale. Acceptă tacit contractele de asigurare subțiri ale FRH și plătesc grosul operațiilor din buzunarul propriu. Steaua e primul club care contestă sistemul.

În ianuarie 2008, fosta extremă roș-albastră Bogdan Voina s-a accidentat la națională, jucătorul operându-se ulterior la genunchi în Franța. La întoarcere a solicitat clubului decontarea cheltuielor, dar a fost refuzat. Voina a cerut medierea FRH, iar Comisia de Memorii a blocat transferurile Stelei până la plata datoriei.

Clubul militar susține însă că decizia este nelegală și abuzivă. Constantin Cazacu, președintele secției: „În 2008 am avut trei jucători accidentați la lot, Voina, Șania și Laufceac. Ultimii doi au completat suma pentru operații și recuperare din buzunarul propriu. Așa era normal, pentru că nu putem plăti la club o accidentare suferită la lot. Voina a procedat altfel. A plecat în Franța, s-a operat și s-a întors cu o notă de constatare pentru 10.500 de euro, cerând să-i plătim tot. În primul rând, e vorba de o hârtie ce nu poate fi act justificativ contabil. Nu am păcălit niciodată un jucător, dar nu pot accepta să plătesc pentru alții”. Federația a judecat însă altfel. „Regulamentul european prevede ca jucătorul să vină asigurat de la club”, a declarat secretarul federal Mihai Bocan. „Nu vom lăsa lucrurile așa”, a amenințat Cazacu.

"Jucătorul a plecat în Franța fără să facă raport. Apoi, pentru a se opera în străinătate era nevoie de decizia unei comisii medicale, care să ateste faptul că intervenția nu se putea face în țară" – George Boroi, comandant CS Steaua

 

Publicat: 05 02. 2009, 08:59
Actualizat: 05 02. 2009, 09:04