Povestea în cifre a României la Trier. Cristina Neagu înseamnă 25% din atacul naționalei. Cine este jucătoarea cu cele mai multe minute în teren și locul de cinste ocupat de Yulia Dumanska în ierarhia portarilor

Naționala României lasă în urmă localitatea germană Trier, locul unde a scris o pagină frumoasă pentru istoria handbalului, iar de sâmbătă își stabilește cartierul general la Leipzig, acolo unde luni, de la ora 18:30, va susține meciul cu Cehia din cadrul optimilor de finală ale Campionatului Mondial. Tricolorele au încheiat pe locul 1 în Grupa A, în fața naționalei Franței și Spaniei, după 7 zile pline, în care a avut în spate și sute de suporteri.

România ajunge la Leipzig cu o echipă deja consolidată la nivelul primului „7”, după câteva zile în care a dus greul cu 8-9 jucătoare, dar și cu partidă împotriva Franței de aseară în care a mai încercat să echilibreze puțin timpii de joc.

Datele statistice după jocurile de la Trier arată astfel:

Aneta Udriștioiu este handbalista care a petrecut cel mai mult timp în teren până în prezent, adică 3 ore și 47 de minute. Peste 3 ore și 10 minute au mai evoluat alte patru jucătoare, Cristina Neagu, Crina Pintea, Valentina Ardean Elisei și Cristina Florianu.

Cristina Neagu este și la acest turneu principala jucătoare de atac a României. Ea a tras la poartă aproximativ 25% din șuturile României, fiind cea mai bună marcatoare – 29 de goluri, dar și handbalista cu cele mai multe pase decisive – 14.

Extremele Valentina Ardean și Aneta Udriștioiu sunt jucătoarele cu cea mai bună eficiență în fața porții, ambele având procentaje de peste 80%

Cristina Florianu este handbalista cu cele mai multe intercepții până acum – 5.

Melinda Geiger este componenta echipei naționale cu cele mai multe eliminări până acum – 4.

Portarul Yulia Dumanska este pe locul 2 în tot turneul final, din punct de vedere al procentajului – 44%.

Față de alte turnee finale, România a jucat foarte bine superioritățile numerice. Scorul la „plus” este de 16-5, după cele cinci partide. Naționala nu a ieșit rău nici după inferiorități, scorul „general” fiind 10-11.

Intervalul orar 46-60 a fost cel mai bun al naționalei. Pe acest segment al jocurilor, România a obținut un golaveraj 32-23. Echipa a ieșit cu un scor negativ doar în primele 15 minute, scor 29-34. 

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Publicat: 09 12. 2017, 08:08
Actualizat: 09 12. 2017, 08:22