Gheorghe Tadici solicită demisia în bloc a Consiliului de Administrație, după umilințele de la Mondial! Strategia falimentară a unui om a îngropat handbalul în 2019

România a pierdut azi în fața Suedia cu scorul de 34-22 la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, suferind, așadar, a treia înfrângere la cel puțin 9 goluri la acest turneu final! Tricolorele nu au șanse să urce mai sus de locul 10 la competiția de la Kumamoto.

Prima reprezentativă a jucat sub orice critică și în fața Suediei, astfel că Gheorghe Tadici, fostul selecționer, nu a mai suportat umilință după umilință pentru handbalul românesc și a cerut demisia în bloc a Consiliului de Administrație al FR de Handbal.

„Am văzut ce s-a întâmplat în ultima vreme în handbalul românesc și ce se întâmplă la Campionatul Mondial. Cred că a venit momentul ca onoarea Consiliului de Adnministrație să fie salvată. Onoarea cel puțin a unor oameni trebuie salvată printr-o demisie în bloc a Consiliului de Administrație. PUNCT!”, a fost reacția lui Gheorghe Tadici după înfrângerea cu Suedia.

Antrenorul care a cucerit medalia de argint cu România la Mondialul din 2005 și a obținut locul 7 la Jocurile Olimpice din 2008 contestă strategia falimentară din handbalul românesc, care i-ar aparține unui singur om, președintelui FR de Handbal, Alexandru Dedu.

Cauzele sunt multiple. Dar în ceea ce privește strict prima reprezentativă, una dintre principalele cauze ar fi taxele aberante pe care FRH le-ar fi introdus pentru transferul jucătorilor străini, fără a impune și o limită la cluburi. Și fără a întoarce o parte din banii obținuți pentru dezvoltarea handbalului. În aceste condiții, România a ajuns la Mondial cu o echipă de rezerve în Liga Națională, iar rezultatele sunt pe măsură. Unde s-au dus sutele de mii de euro obținute de FRH din taxe în ultimii ani? Doar conducerea FR de Handbal știe!

2019 este cel mai slab sezon handbalistic pentru România la nivel de echipe naționale, din ultimii 18 ani. Cu excepția unui loc 5 la Euro U19 (feminin), la celelalte loturi a fost practic „dezastru”, având în vedere unde se află azi. Și nu este vorba numai despre locuri ocupate, calificări ratate, ci și de maniera în care loturile naționale s-au prezentat la turneele finale, calificări, etc. Asta în condițiile în care FR de Handbal a obținut cea mai mare finanțare din istorie de la MTS, de aproximativ 10 milioane de lei!

Publicat: 10 12. 2019, 16:33