CSM București, egal dramatic cu Rostov Don în Liga Campionilor, scor 23-23. Primele reacții: ”Punct mare, rezultat echitabil”

  • Apărarea CSM-ului a dus greul în meciul cu vicecampioana Europei, o echipă mobilă și extrem de disciplinată
  • Andrea Lekic a fost principala marcatoare a echipei Capitalei, cu 8 goluri
  • Anna Vyakhireva a fost greu de blocat în prima repriză: 8 goluri în primele 30 de minute, 12 acumulate la final
  • Rostov a condus majoritatea timpului pe tabelă, dar CSM a crezut într-un rezultat pozitiv și a luptat până la final

Vicecampioana României la handbal feminin, CSM București, a obținut o remiză extrem de importantă în cel de-al doilea meci din Grupa B a Ligii Campionilor, scor 23-23 (13-14) cu Rostov Don, vicecampioana Europei, într-un meci disputat vineri seara la București. Cu acest succes, CSM acumulează 3 puncte în grupă, la fel ca și Rostov Don.

Încleștare teribilă în Sala Polivalentă din Capitală, într-un duel de nivelul turneului Final 4 al Ligii Campionilor. Rostov a condus în cea mai mare parte a jocului, dar CSM București a crezut în șansa ei și a luptat până la ultima secundă. ”Știam că cine greșește mai puțin are prima șansă”, a spus Crina Pintea la final. ”Este un punct mare, ne putem considera încă de pe acum calificați în Main Round”, a declarat antrenorul Adrian Vasile, la primul său meci în fața suporterilor bucureșteni.

Așa cum era de așteptat, meciul a fost extrem de strâns. Cea mai mare diferență în favoarea unei echipe a fost de trei goluri, 9-6 pentru Rostov (min. 17). Ecartul a fost însă unul care s-a topit repede în vâltoarea jocului și a tensiunii. CSM a condus o singură dată în prima repriză, 6-5 (min. 10).

Rocadă Dedu – Grubisic în poarta CSM, ambele au fost la înălțime

Denisa Dedu a avut intervenții bune în poarta CSM-ului la debut, iar greul a fost dus de apărare, pentru că atunci când ai în față o jucătoare precum Vyakhireva mobilizarea trebuie să fie maximă. Interul dreapta de numai 1,62 metri înălțime a ținut Rostovul în avantaj în prima repriză, marcând opt goluri din cele 14 ale echipei sale. Și asta în condițiile în care Dedu a avut opt intervenții, iar apărarea a mai recuperat alte două mingi.

În atac, Pintea și Cvijic au dat lupte grele pe semicercul advers, dar scânteia a venit de la Lekic. Goluri importante a marcat și Torstensson, mai ales pe final, iar un plus a venit și de la Omoregie, intrată pe parcurs.

Deși Dedu a apărat bine în primele 30 de minute, Adrian Vasile a mizat la debutul actului secund pe Grubisic, care a avut o contribuție esențială la rezultatul final. ”A fost decizia antrenorului și s-a dovedit inspirată, pentru că Gruba a închis poarta”, a spus Dedu la final.

În toată repriza secundă, scorul a fost strâns, cu mici puseuri trecute în dreptul campioanei Rusiei. CSM a luptat însă teribil, iar cu două minute înainte de final a trecut în avantaj, 23-22. Cele 120 de secunde rămase au fost dramatice. Rostov a egalat cu o boltă din extremă reușită de Kozhokar, iar în timpul rămas fiecare echipă a mai avut câte un atac, pe care nu l-a putut fructifica. ”Rezultat echitabil. Acest punct este extrem de important pentru noi”, au spus la final jucătoarele vicecampioanei României.

CSM București va juca următorul meci din Liga Campionilor tot pe teren propriu, cu MKS Perla Lublin (Polonia), pe 19 octombrie.

CSM: Denisa Dedu, Jelena Grubisic, Mădălina Ion – Iulia Curea, Linnea Torstensson 4, Andrea Lekic 8, Dragana Cvijic 3, Gabriela Perianu, Andrea Klikovac, Elizabeth Omoregie 3, Bianca Marin, Carmen Martin, Denisa Vâlcan, Crina Pintea 2, Laura Moisă 2, Itana Grbic 1. Antrenor: Adrian Vasile

Rostov: Mayssa Pessoa, Anna Sedoykina – Iuliia Managarova 3, Anna Sen 1, Ana Paula Rodrigues, Lois Abbingh 1, Anna Vyakhireva 12, Marina Sudakova, Vladlena Bobrovnikova 2, Valeriia Maslova, Kseniya Makeeva, Regina Kalinichenko 1, Kristina Kozhokar 2, Polina Kuznetsova 1, Julia Behnke, Viktoriya Borșcenko. Antrenor: Ambros Martin

Publicat: 11 10. 2019, 22:08
Actualizat: 11 10. 2019, 22:48