Cazul „Crina Pintea” ajunge la DNA! HC Zalău a înaintat un protest la FRH după ce Comisia de Memorii a constatat încetarea raportului de colaboare dintre club și jucătoare

Crina Pintea a fost prezentată în această săptămână ca fiind noua jucătoare a formației germane Thuringer. Pivotul naționalei a semnat un contract pe 2 ani și a debutat la noua sa echipă la mijlocul acestei săptămâni. Toate lucrurile păreau că au intrat într-un făgaș normal în cazul handbalistei, doar că lucrurile sunt departe de a fi roz.

Surse susțin că HC Zalău a înaintat la FRH un protest, în atenția Consiliului de Administrație, în urma unei hotărâri luate de Comisia de Memorii. Clubul sălăjean putea să facă atace decizia la Comisia de Apel în terem de 5 zile, lucru care nu s-a întâmplat. La fel de adevărat, în acest moment la FRH nu există o Comisiei de Apel, toate memoriile fiind judecate, soluționate în Consiliul de Administrație.

Formația sălăjeană protestează la modul cel mai vehement, considerând că i s-au adus prejudicii. Crina Pintea s-a transferat în Germania fără a ajunge nicio solicitare de transfer pe adresa clubului. În mod normal, contractul dintre handbalistă și HC Zalău s-a încheiat în august 2015, însă HC Zalău susține că angajamentul s-a prelungit automat cu perioada în care Crina Pintea nu a putut fi utilizată de club în perioada indisponibilă, adică până în februarie 2016. Acest lucru ar fi fost specificat atât în contract sportiv, dar și în Regulamentul de Ordine Interioară al HC Zalău, acte semnate și de Crina Pintea.

Comisia de Memorii a constatat însă că între cele două părți a încetat raportul de colaborare, astfel că handbalista s-a putut transfera la Thuringer. Mai mult, HC Zalău a fost obligat să-i plătească handbalistei un salariu pe luna iunie.

„S-au luat măsuri absurde de a plăti o jucătoare care nu se prezintă la programul stabilit de club pe parcursul lunilor iunie, iulie și august, promovându-se astfel cu bună știință indisciplina, haosul, lipsa de respect și eforturile deosebite ale HC Zalău de a crește și promova jucătoare pentru echipa națională. Totul a fost regizat cu bună știință până la convocarea la echipa națională. FRH, prin reprezentații săi, au cunoscut faptul că jucătoarea se pregătește în Germania fără a avea acest drept, fiind legitimată și sub contract cu HC Zalău, altfel fiind o utopie să accepți convocarea unei jucătoare care nu s-a pregătit de 4 luni la echipa de club”, se specifică în protestul înaintat la FRH.

HC Zalău a mai specificat faptul că va sesiza organele judiciare la toate nivele în acest caz, inclusiv DNA!

Paul Mincu, fost președinte al Comisiei de Memorii la data soluționării cazului Crina Pintea, în prezent candidat la șefia Comisiei de Apel, a susținut că sportiva a avut încheiat cu HC Zalău un contract de muncă și în același timp o convenție civilă. Clubul a emis o decizie de concediere a sportivei pe contractul de muncă din motive disciplinare. „Nu poți fi concediat doar pe contractul de muncă, iar pe convenție civilă nu”, a precizat oficialul, care a mai specificat faptul că la Comisia de Memorii nu s-au soluționat și motivele concedierii. Iar HC Zalău a fost obligat la plata salariului pe luna iunie pentru că, așa cum se specifică în Codul Muncii, un contract încetează la data în care expiră preavizul.

În altă ordine de idei, Paul Mincu chiar a încurajat HC Zalău sau oricare parte nemulțumită de o decizie luată la Comisiile FRH să atace și mai departe: „Eu sfătuiesc pe cei care au dubii după anumite decizii să se adreseze și mai departe, inclusiv organelor de cercetare penală, dacă se consideră că s-au comis infracțiuni, abuzuri. Mi-ar plăcea să se țină de cuvânt, să nu fie doar amenințări fără efecte”.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Publicat: 16 10. 2015, 13:31
Actualizat: 16 10. 2015, 13:32