VIDEO emoționant – Sandra Izbașa: „Am vrut să vadă lumea că în gimnastică nu există numai succese, ci și eșecuri”

Dubla campioană olimpică, Sandra Izbașa (23 de ani), a pus punct gimnasticii de performanță, dar poveștile țesute în jurul carierei sale și imaginile de la diferitele concursuri constituie o adevărată lecție de viață pentru mogâldețele ce-și propun să-i calce pe urmă.

Seduși de grația și de tehnica bucureștencei, fani de pe toate meridianele realizează și distribuie pe youtube clipuri în care se regăsesc momente extrase din diferite perioade ale carierei Sandrei. Postat azi, unul dintre aceste filmulețe, un melanj seducător de exerciții perfecte cu ezitări, subliniază granița subțire dintre o reprezentație de notă maximă și o ratare ce poate schimba o întreagă carieră. „Cu siguranță oamenilor le va plăcea montajul. Bănuiesc că fanii l-au realizat. Pur și simplu l-am distribuit pentru ca lumea să vadă că în gimnastică nu există numai succese, ci și eșecuri”, a declarat Sandra pentru ProSport.

Coloana sonoră a clipului e asigurată de melodia „Let her go” a artistului britanic Passenger. Apărut în 2012, ca prim extras pe single de pe albumul All the Little Lights, hitul a devenit number one un an mai târziu în peste 20 de țări, atingând și poziția a doua în UK Singles Chart și locul al cincilea în US Billboard Top 100.

 

„Am avut o viață grea în sport, nimeni nu mi-a oferit nimic pe tavă, am muncit pentru fiecare medalie pe care am obținut-o. În cazul meu nu a fost valabilă zicala „cu mult talent, puțină muncă”, ci invers. Îmi era ciudă când vedeam colege mai talentate decât mine care nu munceau cât mine, iar eu trebuia să mă antrenez de trei ori mai mult ca să le ajung. Dar a fost bine, pentru că asta m-a ambiționat” Sandra Izbașa.
 

„Cariera a fost una de succes. Mă bucur că nu am muncit degeaba toți acești ani, că sacrificiul făcut nu a fost în zadar, că am reprezentat cu demnitate România. Mulți dintre cei care se apucă de un sport știu când este începutul, dar prea puțini știu când este sfârșitul. Îți dorești să faci multe lucruri, îți trasezi obiective și la un moment dat te trezești că o accidentare te obligă să renunți la viața sportivă. De aceea mă bucur că am avut o carieră lungă, cu multe bucurii” Sandra Izbașa

„Gimnastele nu mănâncă o frunză de salată cum am tot auzit, avem un meniu pe bază de proteine și glucide, pentru că avem nevoie de forță. Nu suntem bătute, cum cred cei care spun că doar cu o palmă, două se poate face performanță și nu suntem în închisoare, avem acces la mijloacele de comunicare, avem telefon, internet, o zi de ieșit în oraș” Sandra Izbașa

Publicat: 25 02. 2014, 17:14
Actualizat: 25 02. 2014, 17:38