Mărturie din Infernul de la Deva. Episodul 2. Teroarea cântarului și meniul incredibil pe care gimnastele îl primesc: „Am pus un teanc de șervețele ca să scoatem uleiul din cașcavalul pane” | VIDEO EXCLUSIV

This browser does not support the video element.

Vezi galeria foto - 4 poze

Gimnasta Amalia Puflea (15 ani) a povestit, în continuarea interviului pentru Prosport, despre alimentația sportivelor de la Deva.

Asta după ce în primul episod a dezvăluit tratamentul la care a fost supusă de antrenorii Lucian Sandu și Gina Gogean. Au fost mărturisiri complete despre jignirile și bătăile primite de fete: „Domnul antrenor m-a lovit peste cap! Mi-a zis că sunt o maimuță umflată cu pompa”.

Amalia Puflea, o sportivă din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva. Ea i-a trimis un sms mamei sale, în care i-a cerut să vină s-o ia acasă.

Mărturie din Infernul de la Deva. Episodul 2. Teroarea cântarului și meniul incredibil pe care gimnastele îl primesc: „Am pun un teanc de șervețele ca să scoatem uleiul din cașcavalul pane”

Elena Onel din Bîrlad n-a mai rezistat presiunii și a făcut public un scandal care zguduie din temelii sportul românesc. Prosport a solicitat încă de vineri o poziție oficială a Ministerului Sportului în acest caz incredibil. Acum, fiica ei, gimnasta Amalia Puflea, face dezvăluiri incredibile despre situația sportivilor de la Deva.

„Înainte de competiții ni s-a spus că trebuie să fim cântărite de două ori pe săptămână, iar acum, de când am venit de acasă, din minivacanța asta, am fost anunțați că doar o dată pe săptămână.

La unele fete, unde avem probleme de greutate, atunci când luam câteva sute de kilograme în plus, imediat toată lumea spunea: Pufi în sus sau Pufi în jos!

Nimeni nu înțelege că suntem la o vârstă în care ne mai și dezvoltăm”, mărturisește tânăra sportivă.

În ce constă meniul de la Deva?

Amalia Puflea a vorbit și despre meniul pe care-l primea la Deva.

„Avem trei mese pe zi, de dimineața primim salam, șuncă, ou, omletă… Doar că acolo mâncarea nu este bine făcută! Dar se pune mult ulei și asta ne face să nu mâncăm.

Apoi, suntem întrebate de pedagoage de ce nu mâncăm! Bucătăresele, cum sunt obișnuite, cred că nu țin cont de noi, se face la grămadă mâncarea, la comun.

Mai primim la prânz ciorbe, supe – miercurea și sâmbătă… Mai primim spanac cu ou, paste, seara salate… Ultima oară a trebuit să punem teancul de șervețele să scoatem uleiul din cașcavalul pane!

Dulciuri nu avem voie în cameră! Știm când este o pedagogă la noi care ne mai umblă în lucruri, știm când străinii umblă în lucruri, asta nu ne place!

Nu le lasă cum le lăsăm noi. Ne mai dau dulciuri de la cantină… O dată pe zi!

Amalia Puflea: „Toată lumea se scârbește de acea mâncare”

Dimineața mai primeam o gofră mică sau o felie de pâine cu unt, cu gem sau cu miere… Noi le-am spus antrenorilor! Ne-au dat în loc de asta gofră. E ca și când n-ai mânca nimic”, continuă Amalia.

Ea recunoaște că nici acasă nu mai are poftă de mâncare după toată „nebunia” de la Deva.

„Eu nu prea am simțit pofta aceasta de a mânca dimineața, mai ales cu atât ulei în mâncarea aia…

Toată lumea se scârbește de acea mâncare… Și chiar dacă vin acasă și îmi place ceva nu mai mănânc când îmi aduc aminte cum îl făceau acolo acele bucătărese. M-am scărbit de acolo.

Acum, de când ne-am mutat, în unele camere stăm câte două, dar sunt și unele care stau singure”, încheie sportiva de doar 15 ani.

Publicat: 26 09. 2022, 16:00
Actualizat: 26 09. 2022, 16:08