Încep emoțiile pentru Ponor, Bulimar și colegele lor! Tot ceea ce trebuie să știți despre turneul preolimpic de gimnastică de la Rio

Întrecerile fetelor la Turneul Preolimpic de Gimnastică de la Rio se anunță a fi extrem de dure, având în vedere valoarea participantelor, dar și a diferitelor situații, mai mult sau mai puțin plăcute, în care se află cele opt participante, scrie www.romgym.ro.

  • Cele 8 care se vor afla la start, în ordinea de la Campionatele Mondiale de anul trecut, sunt: Brazilia, Franța, Belgia, Germania, ROMÂNIA, Australia, Coreea de Sud, Elveția.

Formația gazdă pare a fi în formă, potrivit siteului mai sus menționat. și va face tot posibilul de a fi pe placul spectatorilor, contend pe experința cunoscutelor Daniele Hypolito și Jade Barbosa, dar și a starului în urcare Flavia Saraiva. Germania are trei gimnaste de clasă, Elisabeth Seitz, Pauline Schaefer și Sophie Scheder. Belgia a rămas fără noua speranță Nina Derwael, ca urmare a unei accidentări la mână, dar se bazează pe Gaelle Mys, Julie Croket, Laura Waem și Axelle Klinckaert. Franța își pune mari speranțe în „paralele”, dar și în Loan His, Louise Vanhille și Marine Brevet. Din tabă ra Hexagonului, o veste de ultimă oră, Camille Bahl, accidentată, a fost înlocuită cu Oréane Lechenault. Acestea patru par a fi principalele contracandidate ale echipei noastre, dar nu trebuie  subestimate nici celelalte echipe, cu o elveție, spre exemplu, condusă de campioana europeană Giulia Steingruber.

După un rezultat total neașteptat la Glasgow, formația României – Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolișan, Silvia Zarzu, Andreea Iridon, Dora Vulcan, Maria Holbură – se așteaptă foarte mult. Accidentarea Larisei  Iordache și cea de ultim moment a Laurei Jurca, se constituie în lovituri tot atât de dure. Motiv pentru care experimentatei Cătălina Ponor, multiplă campioană și medaliată olimpică și nu numai, care va intra doar la bârnă și sol, dar și Dianei Bulimar, le va reveni misiunea de a coagula ambițiilor și energiile celorlalte, fără excepție. Iar posibilități există… În interviul acordat UEG, marea campioană Daniela Silivaș, stabilită peste Ocean și antrenoare în SUA, afirmă: „… Fetele trebuie să învețe să lupte, nu numai pentru ele, dar și pentru tradiția gimnasticii românești. Cred că în competiție pot avea orice rezultat, niciodată nu știi ce se va întampla. Aceste fete trebuie să aibă în minte că luptă pentru toate celelalte și pentru toti, dacă fac asta, cred că putem să ne calificăm cu echipa la Rio...”

Dacă ne referim la întrecerile individuale, 35 sau 36 de locuri sunt disponibile, în dispute fiind, printre alustria), Marina Nekrasova (Azerbaidjan), Emma Larsson (Suedia), Noemi Makra și Zsofia Kovacs (Ungaria), Filipa Martins (Portugalia), Angelina Kysla (Ucraina), Katarzyna Jurkowska-Kowalska (Polonia) sau Oksana Chusovitina (Uzbekistan), care aspiră la a 7-a Olimpiadă!

Programul (ora locală / ora României) fetelor este următorul:
Duminică, 17 aprilie 2016 – Test Event
09.30 – 11.30   (15.30 – 17.30) Subdiviziunea 1 (Echipe – Australia, ROMÂNIA + Individual)
13.00 – 15.00   (19.00 – 21.00) Subdiviziunea 2 ( Echipe –  Brazilia, Elveția + Individual)
16.30 – 18.30   (22.30 – 24.30) Subdiviziunea 3 (Echipe – Germania, Coreea de Sud + Individual)
20.00 – 22.00 (02.00 – 04.00)  Subdiviziunea 4 (Echipe – Belgia, Franța + Individual)
Finalele pe aparate se vor desfășura luni, 18 aprilie.

Test Event nu reprezintă doar concursul de calificare, ci oferă, din punctul de vedere al organizatorilor, și posibilitatea unei repetiții generale în viitoarea Sală Olimpică. Este și motivul pentru care organizatorii au invitat să participle și o serie de gimnaști și gimnaste, deja cu locurile asigurate, pentru a testa instalațiile. Se află, campionul olimpic al inelelor Arthur Zanetti , dar și Sergio Sasaki, canadiancele Isabela Onyshko și Victoria-Kayen Woo, Liao Junlin (China), americanii Jake Dalton, John Orozco, britanicii Brinn Bevan, Becky Downie, Gabby Jupp și Nile Wilson sau gemenele olandeze Lieke și Sanne Wevers, grecul Elefterios Petrounias, cel care va fi primul purtător al Flăcării Olimpice, olandeza Sanne Wevers ș.a. „Test Events este o parte vitală a planurilor Comitetului de Organizare, oferindu-ne posibilitatea să ne asigurăm că totul este în regulă sau să mai facem reglajele necesare pentru desfășurarea întrecerilor olimpice„, declara  Agberto Guimarães, director executiv în LOC.

Publicat: 16 04. 2016, 19:51
Actualizat: 16 04. 2016, 21:01