Gata de Europene. Gimnaștii sunt asigurați medical

Ziua de 7 mai nu a reprezentat doar prezentarea oficială a loturilor cu care România va participa la Campionatul European de Gimnastică atât la băieți, cât și la fete. Pe lângă noutățile privind întrecerea continentală programată să înceapă pe 12 mai la Sofia, oficialii din cadrul federației au profitat de prilej pentru a invita la întâlnirea cu presa și reprezentanții clinicii medicale private Acibadem. 

Colaborarea cu medicii turci nu a început din acest an, ci cu mai multă vreme în urmă. Cea care a deschis relațiile a fost Andreea Răducan. Fosta gimnastă a mers pe malul Bosforului pentru a se trata la glezna piciorului drept, iar de atunci vizitele pe ruta București-Istanbul s-au intensificat. Astfel, s-a ajuns ca înainte de Campionatul European de Gimnastică de la Sofia colaborarea să fie oficializată.  

„Semnarea acordului este al doilea mare eveniment din istoria recentă a federației”

La conferința de presă au participat Octavian Bellu (antrenor coordonator al loturilor naționale de gimnastică), Adrian Stoica (președinte FR Gimnastică), Cagri Ilk (director departamentul de sponsorizări sportive Acibadem) și Ana Herkmen (director departament relații internaționale Acibadem). La eveniment au mai participat Andreea Răducan și Marian Drăgulescu.

Andreea,  un model pentru micile gimnaste. Cartea sa, Reversul Medaliei, e o adevărată lecție de viață

De-a lungul timpului, loturile de gimnastică au obținut un număr de 385 de medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene, dintre care 25 de aur, 21 de argint și 25 de bronz numai la Jocurile Olimpice. Acesta este palmaresul cu care se mândrește Adrian Stoica și care obligă în continuare la performanțe. Iar de acum, colaborarea cu clinica turcă nu poate decât să ofere un plus pentru loturile coordonate de Octavian Bellu.

„Semnarea acordului reprezintă al doilea mare eveniment din istoria recentă a Federației Române de Gimnastică. Iată că parteneriatul public-privat, despre care se tot discută în rândul opiniei publice, poate să funcționeze la acest nivel. Dorin să nu le dăm de lucru, să-i vizităm mai rar. Chiar dacă nu vor fi accidentări, parteneriatul va funcționa, deoarece putem să ne folosim de infrastructura impresionantă, care pot ajuta sportivii români la refacerea după concursuri. Este de apreciat că dânșii ne-au ajutat tare mult și înainte”, a declarat Adrian Stoica.

Vizită la Istanbul

Octavian Bellu va candida la finele acestei luni și pentru postul de președinte al COSR

Acibadem Hospitals Group reprezintă povestea de succes a medicilor turci, începută cu pasiune în 1991. Până la ora actuală, grupul deține nu mai puțin de 17 spitale generale și 13 clinici ambulatorii. Serviciile furnizate sunt în sectorul diagnosticării și tratamentului. Centrele sunt diverse și includ oncologie, cardiologie, transplant, medicină nucleară, chirurgie robotică și medicină sportivă.

„Grupul Acibadem Fulya este cunoscut pentru implicarea activă în lumea sportului și prin susținerea sportivilor de performanță nu numai din Turcia, dar și din Europa. În România, Acibadem este partenerul medical al echipelor Dinamo și CFR Cluj„, a declarat Cagri Ilk.

Spitalul la care vor fi îngrijiți eventualii accidentați este printre cele 26 de spitale din lume cu acreditare FIFA ca „Centru de Excelență în Medicină Sportivă”. De asemenea, grupul turc este sponsor medical pentru cele mai importante federații de sport din Turcia: fotbal, handbal, volei, înnot, ciclism, lupte. Alte echipe de fotbal care au colaborat și încă o fac cu grupul turc sunt Beșiktaș, Șahtior Donețk, FC Baku și CSKA Sofia.

Adrian Stoica a menționat că împreună cu Octavian Bellu și alți colegi din federație au alcătuit o delegație, care a mers într-o vizită la Istanbul, pentru a vedea pe viu facilitățile de care dispune clinica turcă: „Am mers în Turcia și am rămas pur și simplu impresionați când am văzut toate dotările pe care le au cei de la Acibadem. Dispun de chirurgie ortopedică, au spații de recuperare impresionante, dar și personal implicat și dedicat”.

„Centrul de Medicină Sportivă și Ortopedie va avea grijă de sănătatea gimnaștilor români prin verificări periodice ale sănătății și performanței, prin intervențiile necesare în cazul accidentărilor și prin tratament și recuperare rapidă în vederea revenirii cât mai rapide la antrenamente și competiții”, a încheiat Cagri Ilk.

Articol scris de Mădălin Răducu

Publicat: 07 05. 2014, 18:19
Actualizat: 07 05. 2014, 18:20