Fabulos! French Jones, jucătoarea de tenis care are doar 8 degete la mâini, a produs marea surpriză. Este pe tabloul principal la Australian Open

French Jones, o jucătoare de tenis britanică, a făcut istorie miercuri calificându-se pentru prima dată pe tabloul principal al unui Grand Slam după ce a învins-o pe China Jia-Jing Lu, 6-0, 6-1 în calificările Australian Open.

Jones, în vârstă de 20 de ani și numărul 241 în clasamentul WTA, este un exemplu de depășire, deoarece jucătoarea s-a născut cu sindromul de displazie ectrodactilie-ectodermală, o boală care i-a determinat ca mâinile și picioarele să dezvolte malformații.

De fapt, britanica joacă cu doar trei degete la piciorul drept, patru la cel stâng și trei degete și un deget mare pe fiecare dintre mâini, ceea ce nu a împiedicat-o să aibă rezultate ca jucător de tenis în turneele ITF.

Fabulos! French Jones, jucătoarea de tenis care are doar 8 degete la mâini a produs marea surpriză. Este pe tabloul principal la Australian Open

În declarațiile făcute la ITF în cadrul unui amplu interviu, Jones a dezvăluit că tenisul a ajutat-o să depășească noi provocări în ciuda faptului că suferă de acest sindrom.

„Am obiective mari de atins și vreau să schimb perspectiva oamenilor. Tenisul m-a ajutat pe mine să mă autodepășesc și, de asemenea, m-a ajutat să fiu cine sunt pe teren și sper să am rezultate la nivel înalt”, a declarat jucătoarea de 20 de ani.

Un exemplu care deja începe să producă performanțe. French Jones începe să iasă în evidență în lumea tenisului la următorul Australian Open din Melbourne unde va fi pe tabloul principal începând cu 8 februarie 2021.

Ce înseamnă această boală?

  • Ectrodactilia implică deficiența sau absența uneia sau mai multor cifre centrale ale mâinii sau piciorului și este, de asemenea, cunoscută sub numele de malformație divizată mână-picior divizat (SHFM).
  • Mâinile și picioarele persoanelor cu ectrodactilie sunt adesea descrise ca „asemănătoare ghearelor” și pot include doar degetul mare și un deget (de obicei fie degetul mic, degetul inelar sau o sindactilie a celor două) cu anomalii similare ale picioarelor.
  • Displazia ectodermică descrie anomalii ale structurilor derivate din ectodermul embrionar . Aceste anomalii afectează atât stratul ectodermic superficial, cât și stratul mezectodermic constituit de creasta neuronală.
Publicat: 14 01. 2021, 08:52
Actualizat: 14 01. 2021, 09:11