EXCLUSIV | Mesajul primarului-interimar al Capitalei, Dan Ștefănel, în privința viitorului CSM București: „Clubul va renunța la sportivii cu contracte mari”. Înlocuitorul lui Oprescu vrea echipe formate din români

Primăria Generală a Capitalei nu a decis încă numele viitorului director al CSM București, după ce Constantin Căliman și-a anunțat plecarea, însă primarul interimar Dan Ștefănel a susținut că, în câteva zile, gruparea va avea un nou șef. Într-o discuție cu ProSport, edilul-șef al Bucureștiului a dezvăluit motivele pentru care a încetat colaborarea cu Constantin Căliman, dar și noua viziune a clubului, una în care se va renunța la sportivii cu salarii mari, aflați la final de contracte. A fost vizată în principal echipa de handbal feminin!

„În momentul de față nu s-a stabilit cine va prelua conducerea CSM București, însă am prefera să fie totuși cineva din interior. Cred că până la sfârșitul săptămânii vom putea vorbi despre un director. Va ocupa însă această funcție pentru o perioadă scurtă pentru că am vrea ca acest post să fie ocupat în urma unui concurs, așa cum am procedat și în alte cazuri. Fie că au fost destituiți anumiți oameni, fie că au plecat nu am vrut să se spună că au stat la mâna mea”, ne-a declarat Dan Ștefănel.

În acest moment sunt vehiculate patru nume de la CSM București care ar putea prelua funcția de director general: Virgil Stănescu (președinte la CSM-Steaua, baschet masculin), Bogdan Vasiliu (președinte secție handbal), Andrei Luca (manager handbal feminin) și Iulian Pâslaru (volei).

Noul director general al CSM București va avea o misiune clară încă de la început, să reorganizeze clubul într-un timp cât mai scurt. „Strategia de viitor a echipei CSM București va fi un clară și va avea în prim-plan copii și juniorii. Apoi, noul director trebuie să ne prezinte într-un timp foarte scurt un plan de reorganizare al clubului, să vedem ce facem la anul. Există problema finanțării, sunt destule datorii la furnizori, ca să nu mai vorbim de antrenori neplătiți, de contracte neplătite, care trebuiesc respectate până la finalizarea lor. Odată ce contractele în derulare vor ajunge la sfârșit, vom pune și punct final colaborărilor, în special în cazurile unde sunt contractele mari”, a susținut Dan Ștefănel. Trimiterea a fost evidentă către echipa de handbal feminin, care participă în Liga Campionilor.

De fapt, de la finanțarea campioanei României, una destul de costisitoare în opinia primarului interimar, au plecat și divergențele cu directorul general al clubului din ultimii 2 ani, Constantin Căliman. „Am avut o discuție civilizată cu fostul director, dar nu ne-am înțeles pe modul de desfășurare al activității sportive, nu ne-am înțeles pe anumite costuri, astfel că am căzut de comun acord să ne despărțim. Aș fi preferat ca echipele să fie formate în majoritate din sportivi români, să nu fie văduvit Centrul de Copii și Juniori în detrimentul performanței. Mi s-a explicat că acești copii au nevoie de modele, dar am considerat că direcțiile noastre nu sunt convergente. CSM București nu a fost înființat pentru a aloca sume mari din bugetul local pentru a plăti niște sportivi străini”, a fost declarația surprinzătoare a lui Dan Ștefănel.

Plecând de la această ultimă idee, actualul edil-șef al Capitalei a explicat și ce își dorește de la CSM București în perioada următoare: „Indiferent cine va veni director, trebuie să înregimentăm la toate secțiile cât mai mulți copii. Nu a existat o campanie de susținere și informare a tuturor cetățenilor cu privire la Centrul de Copii și Juniori, iar cineva trebuie să se implice. Prefer să ne continuăm activitatea, indiferent de secție, că vorbim de handbal, de volei, de baschet, de rugby, cu sportivi în majoritate români și dacă se poate chiar bucureșteni. Bucureștenii trebuie să știe unde li se duc banii, este o viziune pe care mi-o asum”.

Dan Ștefănel a mai spus că nu se opune să fie aduși și sportivi de clasă mondială în cadrul clubului, dacă acest lucru se dorește, dar în acest caz să fie atrași și sponsori pentru a le putea plăti contractele.

Publicat: 21 10. 2015, 19:24
Actualizat: 29 10. 2015, 15:30