EXCLUSIV | Cele mai importante momente ale carierei lui Doroftei. Care a fost cel mai tare adversar, când a fost mândru că e român

Leonard Doroftei rămâne în continuare un personaj, chiar și la mai bine de 14 de la ultimul său meci în ringul profesionist. Ploieșteanul în vârstă de 48 de ani s-a pliat perfect pe tiparul boxului profesionist adevărat, acolo unde sunt apreciate deopotrivă calitățile și caracterele. Moșu s-a întors în țară, și-a făcut propria afacere, și-a crescut copiii. Nu a uitat niciodată însă cele mai importante momente ale carierei sale, așa cum nu a uitat că prin venele lui curge sânge de român.

La emisiunea ProSport Live Doroftei a dezvăluit care a fost cel mai dur adversar al său și când s-a simțit mândru că este român.

„Gatti a fost cel mai dur adversar, alături de Balbi. Erau puternici, bine pregătiți. Unul adversar dificil a fost și Spadafora. Cu Gatti am pierdut din cauza unei greșeli. Am făcut-o și am pierdut”, a punctat Doroftei. Meciul cu Arturo Gatti i-a închis practic cariera. Pe 24 iulie 2004, Doroftei a pierdut prin KO în repriza a doua în fața regretatului boxer canadian. Moșu a început bine acel meci care promitea mult, dar în repriza a doua și-a expus ficatul, iar Gatti nu a scăpat momentul. 

Cu Balbi s-a bătut de două ori. Primul meci i-a adus lui Doroftei supranumele de „Rocky de România”. Pe 5 ianuarie 2002, la San Antonio (Texas), Doroftei câștiga titlul mondial WBA la semiușoară, după un thriller pe care l-a încheiat cu fața tumefiată și arcadele sparte. Victoria partajată in acel meci i-a răscolit îndeajuns orgoliul încât să-și dorească închiderea conturilor cu Raul Balbi. Cei doi s-au întâlnit la București, în același an, pe 31 mai, iar victoria lui Doroftei, la puncte, a fost unanimă. În mai 2003, Doroftei a încercat unificarea a două centuri, boxând la Pittsburgh cu Paul Spadafora, campionul de la IBF. Meciul s-a încheiat egal, deși mulți l-au văzut pe Doroftei câștigător clar.

În cadrul ProSport Live, ploieșteanul a vorbit și despre momentele în care s-a simțit mândru de originile sale românești. „Am avut multe ocazii în care pot spune că am fost mândru de tricolor. La Barcelona ’92, Berlin ”95, Atlanta ”96 și multe alte competiții. Când am ajuns campion mondial în Canada am fost cel mai mândru, pentru că am ridicat steagul sus. Sunt mulțumit de toate medaliile olimpice. Sunt mulțumit că am fost acolo și am ridicat tricolorul, nu îmi pare rău că nu am luat aurul, mă bucur că am fost pe podium”, a precizat Doroftei. În cariera de la amatori, Moșu a cucerit două medalii olimpice de bronz, în 1992 la Barcelona și în 1996 la Atlanta, un aur mondial în 1995 la Berlin și un aur european în 1996 la Vejle.

Publicat: 04 12. 2018, 18:58
Actualizat: 04 12. 2018, 19:00