IMAGINEA ZILEI | Albina și furnicile: momentul în care Turul Franței devine nesemnificativ într-un câmp de floarea soarelui

Potrivit lui Martin Gayford de la Daily Telegraph, diferitele variante de „Flori ale soarelui”, pictate de Vincent Van Gogh (1853-1890), sunt de mai bine de un secol printre cele mai iubite opere de artă în Marea Britanie. Floarea care se rotește după soare reprezintă un puternic simbol. Pentru creștini, ea semnifică sufletul. Pentru Van Gogh, pictorul olandez post-impresionist, floarea soarelui a constituit o temă abordată în repetate rânduri în naturile sale moarte.

Pentru Bas Czerwinski, fotograful care urmărește Turul Franței pentru agenția EPA, floarea soarelui se integrează într-o natură vie, dinamică. O albină se pregătește să aterizeze în „pălăria” galbenă, în timp ce plutonul de cicliști, în care se află și un tricoul galben, trece în sens opus prin câmpul de floarea soarelui de lângă satul Chamblay. Natura își urmează ritmul, altul decât cel al Turul Franței.

Etapa a 11-a din Le Tour, disputată între pe o distanță de 187,5 kilometri, a fost câștigată de francezul Tony Gallopin.

 

Publicat: 17 07. 2014, 11:37
Actualizat: 17 07. 2014, 11:38