Hopa sus!

Adrian Diaconu (30 de ani) boxează din nou după un an de pauză. În aprilie 2008, el îl învingea la București pe americanul Chris Henry, victorie ce i-a deschis drumul spre titlul mondial al semigreilor, versiunea WBC.

„Rechinul” s-a separat de Interbox în 2005, preferând să se automanagerieze, precum Mike Tyson în ultimii ani ai carierei sale. Și-a păstrat astfel toți banii din bursele de meci, dar a fost nevoit să-și plătească tot: sală, antrenori, sparring-partneri. Decizia nu a fost însă inspirată. Fără să aibă spatele asigurat în jungla boxului profesionist, „Rechinul” a ajuns să lupte din ce în ce mai rar. „În doi ani, din 2007 până acum, am avut numai două meciuri. Dacă nu boxez, nu vin banii. Plus că o mașină care stă pe margine se strică mai repede decât una care merge”, spune Diaconu, care are 25 de victorii și nicio înfrângere în palmares.

Davis Whittom, victimă sigură

Situația l-a determinat să ia o decizie rapidă. „M-am înțeles cu Interbox și semnez din nou cu ei. M-am săturat să lupt de unul singur”, afirmă Diaconu. Imediat a apărut și primul angajament. Sâmbătă, el va boxa la Montreal, fără să-și pună centura în joc. Pe 18 aprilie, el trebuia să dea piept la Roma cu italianul Silvio Branco, challengerul impus de WBC, însă gala s-a amânat. „Îmi trebuia un meci, de dezmorțire. Nu am mai boxat de un an”, punctează Adi. Adversarul de acum, Davis Whittom (Canada), pare o victimă sigură. Are 30 de ani, 10 victorii și 7 înfrângeri în palmares. Cum nu are timp să mai intre în categorie (79,6 kg), Diaconu s-a înțeles cu adversarul său să se bată la 84,8 kg, pe distanța a zece reprize.

Bute stinge focul la Galați

Pompierii gălățeni l-au desemnat pe campionul mondial Lucian Bute cel mai „tare“ prieten al lor, oferindu-i și distincția de „Pompier nr. 1“. Pentru a-și păstra renumele de „Mister KO“, pugilistul trebuie să acționeze ca pompierii: să lupte repede și bine, „să-i stingă în bătaie pe adversari“. (D. Lungu)

 

Publicat: 01 04. 2009, 08:46
Actualizat: 01 04. 2009, 09:04