Cristina Neagu nu mai e lider la salarii! S-a aflat ce sportiv e cel mai bine plătit din sportul românesc | EXCLUSIV

Meciul de handbal feminin dintre Universitatea Cluj si CSM Bucuresti, din cadrul Ligii Nationale, disputat in Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, luni 30 aprilie 2018. © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
Vezi galeria foto - 7 poze

CS Rapid investește în sportivi de mare performanță, iar acum a spart și bariera salariilor deținute de CSM București, acolo unde Cristina Neagu câștigă 20.000 de euro lunar.

Mai nou, baschetbalistul american Darius Johnson-Odom este cel mai bine plătit sportiv din disciplinele de echipă, exceptând fotbalul, jucător transferat în această vară la Rapid.

Surse Prosport susțin că retribuția lunară a americanului e de 22.500 de euro lunar. CS Rapid are un plafon de 13.000 de euro lunar / per sportiv, bani proveniți din bani publici, motiv pentru care diferența este suportată din surse private.

Cristina Neagu nu mai e lider la salarii! S-a aflat ce sportiv e cel mai bine plătit din sportul românesc | EXCLUSIV

Nici măcar campioana U BT Cluj, cu buget de 3 milioane  de euro, nu poate asigura un astfel de salariu. Jordan Taylor, una dintre vedetele echipei, nu atinge o asemenea sumă. Dar Odom, susțin oameni din baschetul autohton, ar fi cel mai bun jucător american care a jucat vreodată în România.

Americanul de 32 de ani, 1.87 cm, care joacă pe poziția de conducător de joc, a semnat cu Rapid București la începutul lunii august.

CS Rapid a semnat în vară câteva contracte de sponsorizare generoase, care i-au permis să adauge bani în plus pentru anumiți jucători din străinătate pe care-i dorea la aceste sporturi.

Motivul este unul simplu: la finalul sezonului 2023 echipele clubului alb-vișiniu vor să atace primele trei poziții indiferent de sportul de echipă.

Astfel centenarul clubului ar trebui să aducă practic cele mai bune rezultate din istoria grupării de lângă Podul Grant.

Ca o comparație, despre care Prosport a scris acum trei luni, CSM București are bugetat 44 milioane de lei în 2022, iar Rapidul 28,2 milioane, ultimii bani venind de la Ministerul Transporturilor.

Cine este Darius Johnson-Odom?

Baschetbalistul american a fost draftat în NBA de Dallas Mavericks, dar a ajuns să bifeze câteva meciuri în carieră pentru Los Angeles Lakers și Philadelphia 76ers. Nu a reușit să se impună în cel mai important campionat din lume, dar și-a dezvolat o carieră fructoasă în Europa, unde a jucat în Italia, Turcia, Grecia și Franța. Johnson-Odom nu a fost lipsit de probleme extrasportive în perioada petrecută pe bătrânul continent.

El a fost suspendat de către forul antidoping din Italia timp de 8 luni, între 18 septembrie 2018 și 19 mai 2019, din toate competițiile FIBA, după ce a fost depistat pozitiv la THC în urma unui meci între Varese și Cremona.

Acest lucru l-a forțat pe Darius Johnson-Odom să evolueze în NBA G-League în sezonul 2018/2019 la Iowa Wolves, dar unde a avut cifre impresionante de 22.4 puncte, 4.6 recuperări și 4.1 pase decisive în 46 de partide, scrie baschet.ro.

Rapid împlinește în 2023 un secol de existență, iar conducerea clubului a ales să meargă pe experiență în ceea ce privește contingentul jucătorilor străini, indiferent dacă e vorba de baschet, volei sau handbal.

La baschet i-au transferat pe Josip Bilinovac, Mladen Jeremic, Darius Johnson-Odom, Chris Evans, Tyler Stone și Filip Barovic, sportivi pe care se va baza Tudor Costescu în stagiunea viitoare. Media de vârstă a celor șase, atenție, depășește 32 de ani.

Publicat: 28 09. 2022, 11:30
Actualizat: 06 10. 2022, 16:59