Ioan Prie și pasiunea lui nebună pentru motociclism! A ajuns în zone extrem de friguroase: „Am cumpărat pamperși care să ne țină de cald la mâini” | GALERIE FOTO

Motocicliștii au lumea lor. Una aparte. O lume a camaraderiei, a prieteniei necondiționate și a ideii de sprijin reciproc.

Din această lume face parte și Ioan Prie, medic primar urolog, care a acceptat sa ne introducă în povestea pasionaților de motoare.

Pasionat de motociclism încă din copilărie, când alerga cu băieții din sat, pe potecile din pădure cocoțat pe șaua unei mobre, Ioan Prie a transformat această pasiune, mai târziu, într-un adevărat hobby.

Ioan Prie și pasiunea lui nebună pentru motociclism! A ajuns în zone extrem de friguroase: „Am cumpărat pamperși care să ne țină de cald la mâini” | SPECIAL

„Am învățat să merg pe motor când eram doar un puștan. Băieții cu care mergeam în gașcă alergau precum haiducii prin pădure.

De la ei am prins această pasiune pentru motoare. Când am ajuns la facultate, am dat examene pentru toate clasele de moto. Așa s-a transformat acea joacă a adolescenței într-un adevărat hobby”, povestește doctorul Prie.

Un hobby care înghite destui bani!

Orice achiziție a unui motor a însemnat, evident, un efort financiar.

„Cei mai mulți bani, aproape 35.000 de euro până acum, i-am cheltuit de când am mi-am cumpărat Harley. De zece ani conduc o astfel de motocicletă, iar investiția în această pasiune și-a meritat toți banii”, a adaugat el.

Firesc, Ioan Prie nu contabilizează doar cheltuielile. „În materie de kilometri parcurși sunt foarte mulți. Vă pot spune însă că cea mai lungă distanță parcursă pe motor a fost de 12.000 de kilometri pe distantanța România – Norvegia – Finlanda – Rusia și apoi spre casă.

Totul în trei săptămâni. A fost o experiență de vis, pe care am avut-o alături de alți doi prieteni, și ei pasionați de motociclism”, a mai explicat Prie.

Cu pamperși pe post de protecție!

Fără aventură, fără adrenalină ridicată la maxim, parcă o astfel de călătorie pe două roți nu-și are farmecul ei. „Noi am avut de toate. Când am ajuns în zona arctică frigul era năucitor.

Chiar dacă aveam echipamente performante, cu încălzire pe interior, degeaba. Așa că am găsit soluția. Ne-am cumpărat niște pamperși care să ne țină de cald la mâini și să absoarbă frigul rece care venea de la umiditate. Am reușit să trecem cu bine peste acel episod”, a mai spus Prie.

De curând după pandemie, același grup de prieteni a ales să meargă în zona Irlanda-Scoția. „Am convenit ca acum, cât suntem în putere, să ne propunem destinații cât mai îndepărtate. Pe cele din Europa, de lângă noi, le-om face mai spre bătrânețe”, a spus el amuzat.

Ioan Prie spune că există multe puncte comune între profesia de medic și pasiunea pentru motociclism.”În primul rând, curajul, care se manifestă în ambele. Apoi, medicina este o profesie liberală, iar ideea de libertate și mișcare în acțiuni atât în medicină cât și în motociclism reprezintă un punct comun.

Iar a treia asemănare, ajutorul. Acel ajutor pe care medicii îl dau și care trebuie să fie unul deliberat și dedicat se regăsește și în lumea motociclismului”, a mai punctat Prie.

Ioan Prie e chirurg și folosește motocicleta pe străzile din București

Ca și medic chirurg nevoia de deplasare rapidă între clinicile sau spitalele unde operează este extrem de importantă. „Motocicleta mă ajută să mă deplasez rapid prin București. Și ăsta este un mare lucru”.

Prie a vorbit și despre clubul motocicliștilor din care fac parte doar medicii care au această pasiune.

„Există un astfel de club. Oamenii se intâlnesc periodic, discută, au inițiat chiar acțiuni de ajutorare a celora care au nevoie de un sprijin material. Știu că strâng bani și nu numai pe care apoi îi direcționează către anumite cauze”, a declarat acesta.

Sursă foto: Arhiva personală

Publicat: 12 10. 2022, 09:40
Actualizat: 12 10. 2022, 09:41