Povestea românului care vrea să alerge la Ultramaratonul de la Polul Nord

This browser does not support the video element.

  • Atletul Polgar Levente a fost admis să participe la 6633 Arctic Ultra, considerată cea mai dură competiție din lume, sportivul din Aiud fiind prima persoană cu dizabilități care a fost acceptată de organizatori în această cursă, a cărei primă ediție s-a desfășurat în 2007.

„Fac orice pentru sport, alerg în orice mediu neconvențional, indiferent de relief sau de climă. Vreau să arăt lumii întregi că se poate! Că putem fi mai buni, că putem schimba lumea. Doamna Gabriela Szabo a fost mereu o sursă de inspirtație pentru mine și sunt de părere că sportul se poate practica la orice vârstă atât timp cât ne întreținem vie pasiunea pentru mișcare”, spune Levi (37 de ani) pentru ProSport.

Levente Polgar și-a pierdut un braț în urma unui accident, pe când avea 6 ani, dar nu s-a mulțumit cu statutul de asistat social. Și-a învins temerile și și-a urmat pasiunea. Muncește în construcții de dimineața până seara, iar banii castigati îi folosește pentru a se înscrie în concursuri sportive naționale și internaționale. Levi, cum îi spun prietenii, a intrat în circuitul competițional în 2009, iar de atunci a parcurs peste 200.000 de kilometri, cam cât un autoturism la limita duratei de viață.

Singurul sportiv cu dizabilități acceptat la cel mai renumit ultramaraton din lume, desfășurat în zona Cercului Polar, Polgar Levente, de 37 de ani, și-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani și lucrează în construcții. El va participa la cursa de 350 de mile, echivalentul a peste 560 de kilometri, competiție în care au fost acceptate în total 20 de persoane, printre care și Florentina Iofcea, o româncă stabilită în Canada. Startul se va da pe 9 martie, pe un traseu schimbat, potrivit informațiilor postate pe site-ul competiției. După ce a fost sprijinit de diferite persoane să adune banii necesari achitării taxei de înscriere, în valoare de 3.200 de lire sterline, Polgar Levente are nevoie acum de fonduri pentru a-și putea achiziționa echipamentul necesar, știut fiind faptul că 6633 Arctic Ultra se desfășoară la temperaturi cuprinse între minus 30 și minus 50 de grade Celsius.

Publicat: 16 01. 2018, 14:34
Actualizat: 16 01. 2018, 16:35