Așa arată construcția de 24.000.000 de euro și 600 de tone de metal care uimește România!

Au apărut imagini cu construcția în valoare de 24.000.000 de euro, din 600 de tone de metal, care va fi ridicată în România. O nouă sală polivalentă va apărea la Tulcea, iar constructorul proiectului a transmis că în curând vor fi montate complet toate cele 380 de gradene.

Mai mult, recent s-au finalizat și compartimentările la nivelul subsolului, urmând ca plafonul să fie placat cu vată bazaltică.

Așa arată construcția de 24.000.000 de euro și 600 de tone de metal care uimește România!

După finalizarea lucrărilor, sala polivalentă va dispune inclusiv de un teren principal și tribune pentru un număr de 4.438 de spectatori, de un teren pentru antrenamente la subsolul construcției, dar și de locuri de parcare subterane.

„În plus, am montat peste 50 de tone din impresionanta structură metalică ce va cântări în total 600 de tone, contribuind astfel la conturarea profilului arhitectural unic al construcției”, au transmis cei de la Construcții Erbașu.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții se ocupă de finanțarea proiectului, beneficiar fiind Consiliul Județean Tulcea. Lucrările au început pe data de 31 martie 2022.

Această investiție se ridică la suma de 120 de milioane de lei.

Construcție de 35 de milioane de euro în Bistrița

O altă construcție de anvergură va fi realizată în Bistrița, valoarea proiectului fiind de 35 de milioane de euro. Compania Națională de Investiții a anunțat licitația referitoare la studiul de fezabilitate.

Astfel, veștile sunt bune pentru cetățenii municipiului Bistrița, care vor dispune de un bazin olimpic de înot. Mai mult, va fi construit și un complex acvatic de agrement.

„Va crea oportunitatea desfășurării și organizării de activități sportive școlare și extrașcolare, a unor competiții naționale și internaționale (de înot și polo), ducând, pe termen lung, la o creștere economică și crearea de noi locuri de muncă”, au transmis autoritățile din Bistrița.

Clădirea principală a construcției din Bistrița va dispune de un bazin de înot olimpic, locuri pentru spectatori (gradene), spații tehnice, vestiare, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, saune, garderobă, dușuri, sală de kinetoterapie, bazin de recuperare cu hidromasaj, sală de fitness, cabinet medical, sală de mese, bufet, birouri și o zonă dedicată presei.

Clădirea de agrement și antrenament va cuprinde un bazin semiolimpic pentru copii, bazin semiolimpic pentru antrenamente, instalații automatizate de alimentare/evacuare și filtrare a apei, instalații de sterilizare în tratarea apei, locuri pentru spectatori, spații tehnice, vestiare, sală de conferințe pentru minimum 300 de persoane și spații de cazare cu minimum 5 camere independente funcțional.

Publicat: 22 03. 2024, 11:45
Actualizat: 22 03. 2024, 11:47