Tu cu ce îți monitorizezi activitățile sportive?

Deși trăim vremuri destul de restrictive ce își pun amprenta și pe sănătatea noastră, încă avem posibilitatea de a face sport. Putem ieși singuri la alergat și pedalat sau cu prietenii în sala de fitness. Rețelele sociale, însă, au schimbat modul în care facem sport. Acum putem distribui progresul, ne putem întrece cu prietenii în diverse clasamente, sau doar ne lăudăm cu timpii tot mai rapizi scoși într-o sesiune de alergare sau pedalat.

Din ce în ce mai multe dispozitive colectează date despre noi și sănătatea noastră, existând cazuri când au detectat și importante probleme cardiace, utilizatorii respectivi făcând cercetări amănunțite la medici, reușind să prevină diverse probleme de sănătate. În aplicațiile dispozitivelor putem observa de cele mai multe ori pulsul, numărul de pași făcuți sau activitățile sportive, grupate după fiecare tip de sport, numărul de calorii arse, monitorizarea somnului, suntem notificați și când stăm prea mult la birou într-o stare sedentară, încurajându-ne să facem mișcare.

Aceste dispozitive ne fac viața mai ușoară, fie ca vorbim despre brățări inteligente, de smartwatch-uri sau chiar căști, le putem spune pe scurt wearables pentru activity tracking. Iar prețul lor este accesibil tuturor. Începând cu 100 lei putem găsi brățări de fitness ce pe lângă senzorii de sănătate și fitness au și funcția de a arăta ora și notificările de pe telefon.

Tot cu prețuri începând de la 100 lei putem găsi căști wireless ce ne pot ajuta foarte mult în activitățile pe care le desfășurăm. Acestea au protecție împotriva umezelii, pot prelua apeluri, în acest fel nu va mai trebui să scoateți telefonul din buzunar sau rucsac. Iar atunci când ascultați muzică puteți să activați și diverse funcții de reducere a zgomotului de fond dacă doriți să vă izolați de mediul înconjurător, dar există și funcție prin care să îi auziți pe cei din jur fără să vă scoateți căștile, funcție ce este foarte utilă și când sunteți cu bicicleta pe carosabil, printre mașini. Aceste căști pot ajunge până la 1000 lei, modelele premium oferind mai multe funcții, o mai bună conectivitate cu ceasul sau telefonul la distanțe mai mari, dar și o calitate premium a sunetului.

Următoarele pe listă sunt ceasurile smart, unele modele pornind de la 200 lei, ajungând cele premium să coste 2300 lei. Unele ceasuri au design special conceput pentru fitness, brățara cauciucată lăsând mâna să respire, în timp ce altele sunt fabricate din piele sau titan, de aici justificându-se și prețurile mai ridicate. Ceasurile oferă un ecran mai generos decât brățările de fitness, la o rezoluție mai mare și de mai bună calitate. Cele mai noi modele de ceasuri pot suporta și eSim, adică puteți prelua apeluri și mesaje fără să mai aveți telefonul în preajmă, în acest fel puteți merge la alergat fără să mai cărați un smartphone de 200g cu voi. Totodată, chiar și unele modele din căștile prezentate mai sus se pot conecta direct la ceas și pot rula muzică din memoria internă a ceasului.

Voi ce fel de sport faceți și ce dispozitive de tracking folosiți?

Publicat: 01 10. 2021, 17:02