Eșecul cu Unirea Dej a spulberat visul Argeșului de a prinde un baraj imaginar de promovare. Andrei Tofan: ”Suntem foarte supărați, mai ales că, din ce se vede și ce se aude, putem da acel baraj”

Marius ANGHEL 29 Apr. 2024, 13:59 Liga 2

Campionii FC Argeș părea că în play-out-ul Ligii 2 își va mai spăla din imaginea lăsată în sezonul regular, însă nu se întâmplă acest lucru.

După ce a început turneul cu două victorii, echipa antrenată de Eugen Neagoe a bifat două eșecuri, ultimul având loc sâmbătă, pe terenul unei echipe care în urma acestui succes păstrează șanse de evitare a retrogradării. Cu scorul de 0-1 a cedat trupa piteșteană în deplasare la Unirea Dej, în etapa a 5-a a play-out-ului ligii secunde.

Căpitanul Argeșului, Costinel Tofan, a transmis după joc că echipa începe să-și ia gândul și de la eventualul baraj de promovare la care visa în cazul în care o echipă din play-off nu va primi licența, dar și că e greșit să se ajungă în situația ca formația sa să se bucure pentru că s-a scăpat de retrogradare!

CFC Argeș continuă să dezamăgească. A pierdut la Dej. Costinel Tofan visa la un baraj de promovare din play-out-ul Ligii 2!

După 4-1 acasă cu Ceahlăul și 2-0 la Turnu Măgurele cu CSM Alexandria, CFC Argeș a ajuns să lege înfrângerile și în play-out-ul Ligii 2. Runda trecută a cedat acasă, la Mioveni, partida cu CSM Reșița, scor 0-1, iar acum, în deplasarea de la Dej, s-a pierdut tot cu scorul de 0-1.

Clujenii au evoluat cu sabia deasupra capului, fiindcă orice rezultat în afară de victorie îi retrograda matematic în Liga 3, iar în minutul 69 s-au aflat într-o frumoasă poziție de a le înscrie piteștenilor un gol. Albert Hofman a marcat și, astfel, Unirea Dej s-a impus cu 1-0 contra Argeșului.

Pentru echipa alb-violetă a fost al nouălea eșec în 23 de meciuri disputate în acest sezon de Liga 2.

După joc, căpitanul Costinel Tofan s-a ”scăpat” și a dezvăluit că echipa sa lupta cu scopul de a termina pe primul loc în play-out, pentru a merge în barajul de promovare în SuperLigă, în situația în care o echipă din play-off nu va primi licența. ”Din ce se vede și ce se aude”, a spus Tofan, probabil referindu-se la CS Mioveni, despre care se spune, din exterior, că ar avea probleme, însă președintele său infirmă acest lucru. Chindia, din cealaltă serie de play-out, aruncă și ea în spațiul public cu o astfel de informație, că cineva nu va primi licența și că ea ar putea juca acest baraj despre care a vorbit acum și Tofan.

”A fost primă o repriză slabă, din punctul meu de vedere. În a doua repriză puteam să scoatem ceva. E a doua înfrângere consecutivă. Meciul trecut a fost unul mult mai bun, în care ne-am creat multe ocazii de gol. Și eu am avut câteva ocazii clare de a marca și pe sfârșitul meciului am pierdut. Suntem foarte supărați, pentru că voiam să câștigăm toate meciurile rămase până la sfârșitul sezonului, mai ales că, din ce se vede și ce se aude, putem da acel baraj. Na, acum nu știu dacă mai putem să luăm în calcul. Din păcate, astăzi a fost, iar, o înfrângere”, a spus Tofan.

”Vina e a tuturor, și a noastră, a jucătorilor”

Costinel Tofan a fost înlocuit la pauză cu Andrei Șerban, la fel și Robert Boboc, cu Valentin Buhăcianu. Fundașul lateral nu mai vrea să dea vina pe cineva anume pentru acest sezon rușinos pentru clubul piteștean.

”E un sezon ratat, ca să spun așa, pentru că noi aveam alt obiectiv. Din păcate, anul acesta… nu știu, nu aș vrea să mai dau vina pe nimic. Vina e a tuturor, și a noastră, a jucătorilor. Nu știu ce să vă spun, sunt foarte supărat”, a mai spus Tofan, unul dintre puținii jucători rămași la echipă și după retrogradarea din vara anului trecut. Acesta are 23 de meciuri jucate în acest sezon, din tot atâtea disputate de echipă în Liga 2, în 21 a început ca titular, de cinci ori a fost înlocuit și a înscris un gol.

CFC Argeș, în eșecul cu Unirea Dej: Straton – Balaur (A. Mircea 71′), Esteban Orozco, M. Tudose – Tofan (cpt.)(Andr. Șerban 46′), Dinoci (Y. Pîrvu 65′), Rob. Boboc (Buhăcianu 46′), Borța – P. Petrescu, Rădescu, Bg. Rusu. Rezerve neutilizate: Micle – Andr. Stoica, Dulcea, R. Ciuciulete, M. Angelov.

Tofan: ”Pentru FC Argeș este rușinos locul pe care se clasează acum. Sutn momente foarte grele”

În acest moment, CFC Argeș se află pe locul 4 din 7 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 30 de puncte acumulate în acest sezon. Are în fața sa două echipe cu drept de promovare, dacă se va ajunge în situația ca o formație din play-off să nu primească licența, iar altele două din play-out să ajungă să joace baraj pentru ca învingătoarea să participe în barajul de promovare în SuperLigă. Deasupra sa, cu drept de promovare, sunt Ceahlăul, cu 34 de puncte, aflată pe locul 2, și Metaloglobus, cu 33 de puncte, pe locul 3, dar aceasta din urmă are și un meci în plus disputat.

În ultimele două etape din play-out, CFC Argeș mai are de disputat meciuri cu CSC Dumbrăviţa (locul 5), acasă, în data de 3 mai, ora 11:00, și cu Metaloglobus Bucureşti, la Clinceni, în data de 11 mai, ora 11:00.

”Dacă stăm să ne bucurăm că ne-am salvat de la retrogradare e o mare greșeală, pentru că cred că mentalitatea noastră trebuie să fie alta. Nu să ne bucurăm că ne-am salvat de la retrogradare. Pentru FC Argeș este rușinos locul pe care se clasează acum. Nu cred că ne face o onoare acest loc și mai ales că nu am putut să prindem nici măcar play-off-ul. Sunt momente grele, cum a fost și anul trecut, când am retrogradat. Sunt momente foarte grele și sper să le depășim și să iasă și soarele pe strada noastră, să încercăm în aceste două meciuri pe care le mai avem să scoate maximum de puncte și să vedem după aceea ce va urma”, a mai declarat Tofan.

Declarația lui Andrei Tofan după Unirea Dej – Campionii FC Argeș 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=dDESofdr5PU

Foto: Riti Jozsef / Campionii FC Argeș

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-victorie-contra-campionii-fc-arges-19313929

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-play-out-liga-2-19313731

Marius ANGHEL 29 Apr. 2024, 13:59 Liga 2
Pe aceeași temă