Unirea Slobozia a promovat în premieră în prima ligă! VIDEO cu momentele de bucurie în vestiar ale jucătorilor lui Adrian Mihalcea

Marius ANGHEL 24 Apr. 2024, 21:58 Liga 2
Unirea Slobozia a promovat în premieră în prima ligă! VIDEO cu momentele de bucurie în vestiar ale jucătorilor lui Adrian Mihalcea

Egalul înregistrat de FK Miercurea Ciuc la Cisnădie, 2-2 cu CSC Șelimbăr, și, în special, victoria echipei Unirea Slobozia la Mioveni, scor 1-0 cu CS Mioveni, ambele disputate miercuri, în etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2, a decis, matematic, din punct de vedere sportiv, prima promovată din ediția 2023-2024 în SuperLigă.

Unirea Slobozia a reușit o performanță istorică atât pentru club, cât și pentru municipiul Slobozia, dar nu și pentru județul Ialomița, care în prima ligă a mai avut-o pe Unirea Urziceni, echipă care în 2009 câștiga campionatul, cu Dan Petrescu antrenor.

  • Din acest moment, cu patru runde rămase de disputat, în play-off-ul Ligii 2 mai sunt disponibile locul al doilea direct promovabil, pe care se află acum Gloria Buzău, și cele două poziții care duc în barajele de promovare, ocupate de FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni. Din ecuație sunt scoase CSC Șelimbăr și Corvinul, clasate pe locurile 2 și 3 în acest moment, echipe care nu au drept de promovare.

Unirea Slobozia a promovat în prima ligă după victoria cu CS Mioveni

Liderul play-off-ului Ligii 2, Unirea Slobozia, s-a impus cu scorul de 1-0, miercuri, în rundă intermediară, în deplasare la CS Mioveni, s-a distanțat la 13 puncte de clasata pe locul 5, FK Miercurea Ciuc, care tot astăzi, mai devreme, a remizat în deplasare la CSC Șelimbăr, scor 2-2, și nu mai poate fi nici măcar egalată de trupa harghiteană, astfel că promovează în premieră în SuperLigă.

Unirea Slobozia a dat lovitura în prelungirile primei reprize, când Vlăsceanu a fost faultat în careu de nou-intratul Davide Massaro, iar experimentatul Florin Perece (45+3) a executat penalty-ul și a înscris golul care avea să decidă soarta jocului. Purece (32 de ani), mijlocaș achiziționat în iarnă de ialomițeni, a fost la al patrulea gol înscris în zece meciuri disputate pentru trupa lui Adrian Mihalcea. A mai marcat câte o dată în jocurile cu Progresul Spartac (2-0), în sezonul regular, FK Miercurea Ciuc (2-0) și CSC Șelimbăr (2-1), în play-off.

După fluierul final al arbitrului Mihai Motan, ialomițenii au pornit sărbătoarea promovării. Bucuria de pe gazon a continuat în vestiar, unde jucătorii lui Adrian Mihalcea, toți la bustul gol, au cântat și dansat pe manele.

Imaginile cu fundașul căpitan Gabriel Lazăr DJ și compania au fost făcute publice de clubul din Slobozia.

”Cine a intrat în A, cine a intrat în A, Unirea e!”, s-a strigat în vestiar de golgheterul Christ Afalna și ceilalți colegi.

Unirea Slobozia, în victoria cu CS Mioveni: D. Rusu – Aioanei (D. Bujor 46′, Dr. Lazăr 90′), Gab. Lazăr (cpt.), Pospielov, Andreș – Coadă, Șt. Pacionel – Cojocari (I. Dinu 46′), Purece (Ekollo 69′), Vlăsceanu – Afalna. Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – Milotin-Cârciag, Mih. Șandru, R. Iancu, Mih. Lemnaru.

Încă patru meciuri în Liga 2 pentru Unirea Slobozia. Miza: câștigarea Ligii 2 pentru a primit trofeul

Cu 53 de puncte, Unirea Slobozia se menține pe locul 1 în Liga 2, distanțându-se la 13 puncte de FK Miercurea Ciuc, a doua clasată sub ea în play-off cu drept de promovare, în condițiile în care ambele echipe mai pot câștiga cel mult 12 puncte în ultimele patru runde. Din acest motiv, Unirea Slobozia a promovat matematic în SuperLigă.

Unirea Slobozia mai are de disputat în Liga 2, în acest sezon, meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare, 27 aprilie, ora 11:30), Corvinul Hunedoara (acasă, 4 mai, ora 12:00), Gloria Buzău (deplasare, în jurul datei de 8 mai) și CSC Şelimbăr (acasă, în jurul datei de 11 mai).

Ialomițenii mai au, de acum, în ultimele patru etape, doar miza de a termina pe primul loc în play-off, pentru a primi trofeul Ligii 2. Trofeu pe care până acum l-au mai primit Dunărea Călăraşi (2018), Chindia Târgovişte (2019), UTA Arad (2020), FCU Craiova (2021), Petrolul Ploiești (2022) și Politehnica Iași (2023).

  • Unirea Slobozia a fost lider în Liga 2 în acest sezon regular în trei etape, 9, 10 și 11. În play-off a urcat pe primul loc încă după încheierea primei runde și a rămas pe această poziție până acum. Dacă nu va mai câștiga, are asigurat locul 1 încă cel puțin două etape din cele patru rămase.

Unirea Slobozia a mai fost la un pas de promovarea în prima ligă în 2014

Unirea Slobozia a promovat ultima dată în Liga 2 în vara anului 2020.

Sezonul regular trecut, 2022-2023, cu Constantin Enache antrenor, a ratat în ultima etapă play-off-ul, în urma aplicării clasamentului în trei, fiindcă a fost la egalitate cu Gloria Buzău și Dinamo. A evoluat în play-out, în Grupa A, unde s-a clasat pe locul 4 din 7.

Cel mai aproape de o promovare în prima ligă a fost în sezonul 2013-2014, când Unirea termina Seria 1 din Liga 2 pe locul 3, la egalitate cu Rapid, se mergea într-un play-off cu șase participante, unde înainte de ultima etapă echipa avea două puncte sub giuleștenii care ocupau al doilea loc promovabil, după Poli Iași. Ultima etapă a adus un meci la Slobozia chiar între Unirea și Rapid, care avea să se termine la egalitate, scor 1-1, după ce bucureștenii antrenați de Viorel Moldovan înscriau prin Andrei Ciolacu (15), iar ialomițenii egalau prin Marian Florea (43). Antrenor era tot Adrian Mihalcea, aflat la început de carieră. În echipa de atunci se aflau Constantin Toma și Florinel Ibrian, și acum jucători la Unirea, dar și Romeo Soare, acum membru al staffului tehnic.

Cel mai cunoscut jucător al Unirii Slobozia este Florin Purece (32 de ani), campion în 2017 cu Viitorul Constanța.

Adrian Mihalcea (47 de ani) este acum la prima sa mare performanță ca antrenor: promovarea în prima ligă. A preluat echipa în vară, în iunie 2023, după ce în sezonul trecut juca baraj de promovare cu Gloria Buzău, pe care îl pierdea în dublă manșă în fața prim-divizionarei UTA Arad. Mihalcea este la al treilea mandat ca antrenor la Slobozia, echipa orașului natal, după ce a mai pregătit-o în perioadele iunie 2013 – februarie 2015 și decembrie 2020 – iunie 2022. În cariera sa a mai condus echipele ACS Berceni, Dunărea Călărași, UTA Arad, CS Mioveni, Dinamo, Chindia Târgoviște și Gloria Buzău. A fost și secund al echipei naționale, în mandatul lui Cosmin Contra.

Foto și video: Unirea Slobozia

Marius ANGHEL 24 Apr. 2024, 21:58 Liga 2
Pe aceeași temă