CSC Dumbrăvița a condus-o pe UTA în amical, dar bucuria timișenilor a ținut puțin! Cosmin Stan, extrem de supărat pe unul dintre jucătorii săi

Călin MNERIE 21 Nov. 2023, 20:45 Liga 2
CSC Dumbrăvița a condus-o pe UTA în amical, dar bucuria timișenilor a ținut puțin! Cosmin Stan, extrem de supărat pe unul dintre jucătorii săi

Dacă majoritatea formațiilor din primele două eșaloane și-au disputat în weekend meciurile de pregătire din pauza cauzată de acțiunile naționalelor, UTA și CSC Dumbrăvița și-au dat întâlnire de abia marți după-amiază, pe terenul ”Banatul” din Sânnicolau Mic, cu puține zile îninte de partidele pe puncte.

Arădenii joacă sâmbătă seara, la Cluj, cu CFR, iar timișenii vor evolua și mai repede, vineri după-amiază (ora 14:30), acasă cu Gloria Buzău, în cadrul etapei a 14-a din Liga 2.

Toate golurile testului au venit în actul secund, la lumina nocturnei de cartier, ”Bătrâna Doamnă” fiind nevoită să întoarcă reușita timișenilor pentru a se impune într-un final cu 3-1.

Ocazii, de abia după mijlocul reprizei în amicalul dintre UTA și Dumbrăvița

Echipa lui Mircea Rednic a făcut și o repetiție cromatică, atâta timp cât Cosmin Stan și-a îmbrăcat elevii în vișiniu. Iar în primele minute, UTA i-a respectat pe timișeni ca pe CFR, din moment ce nu și-a creat nicio ocazie de gol în primele 25 de minute. Apoi, Stahl a avut două situații, mai întâi cu o reluare din apropiere parată de P. Toroc și apoi dintr-o lovitură liberă ce a trecut de puțin peste poartă. În minutul 31, Cooper l-a întins serios pe portarul lui Stan cu un voleu de la marginea careului, cum și Kucher a deviat decisiv ”torpila” lui Tismonar de la 20 de metri.

Repriza s-a încheiat cu ocazia mare a lui Marku, reprofilat fundaș stânga de Rednic, care a reluat cu capul de puțin pe lângă după un corner din stânga. Altfel, testul a avut un ritm bun, pe un teren excelent după zilele ploioase din vestul țării.

Amical decis în patru minute, intrarea lui Luckassen a fost decisivă

Repriza secundă a început excelent pentru divizionara secundă, dar a continuat prost. În minutul 55, Paul Mercioiu a marcat plasat, din poziție centrală, după ce mingea i-a venit perfect de la un adversar. Bucuria timișenilor a durat doar două minute, căci Salhi l-a faultat în careu pe Luckassen și Marcelo Freitas a marcat de la punctul cu var.

Meciul s-a reluat de la mijloc, UTA a ajuns din nou în careul Dumbrăviței și Luckassen i-a pus pe tavă mingea de 2-1 lui Kyvon Leidsman (min. 58). Imediat după, Micovschi a lovit bara dintr-o lovitură liberă de la 21 de de metri, iar Toroc a respins cu piciorul șutul din unghi al lui David.

Cosmin Stan a simțit momentele de dificultate ale echipei sale și și-a băgat pe teren mare parte a titularilor, iar partida s-a reechilibrat. Doar pe final, ultima achiziție utistă, Andrei David, a avut o acțiune bună cu o pătrundere din dreapta, dar șutul a fost deviat în corner. Micovschi a centrat de la colț și Kevin Luckassen a marcat cu capul în stânga lui Trifon.

3-1 a fost scorul la ultimul fluier al arbitrului.

UTA: Kucher (L. Roșu 85) – Capușă (Roganovic 46), Al. Benga (Stolnik 46), Markov (Stroungis 70), H. Marku (Andr. David 46) – Stahl (Micovschi 46), Holst (Freitas 46, Ekmekci 70), Carp, D. Dumitrașcu – Leidsman, Cooper (Luckassen 46)
Antrenor: Mircea Rednic

CSC Dumbrăvița: P. Toroc (Trifon 65) – Sofran (Plokhotnyuk 31, Țieranu 65), Moțiu (Gîsă 50), Salhi (Gladun 65), Ghinescu (Lalic 65) – Ristin (Mercioiu 22, Zurbagiu 65) – B. Nortey (Amariei 65), Andr. Olaru (Zaluschi 65), Cibi (A. Toroc 65), Martinov (I. Tănase 65) – Tismonar (Paulevici 65)
Antrenor: Cosmin Stan

Arbitri: Darius Leah – Alina Mihoc, Nicoleta Șușcă

Sorin Rădoi: ”Încrezători pentru punct sau puncte în meciul cu CFR Cluj”

Sorin Rădoi a recunoscut că UTA nu a trăit cele mai fericite zile după eșecul (2-4) cu SC Oțelul Galați. ”A fost destul de apăsătoare atmosfera în primele zile după meciul cu Oțelul, dar ușor-ușor, sper ca băieții să fi înțeles dușul rece pe care l-am trăit la acel meci. Astăzi suntem fericiți că am reușit să câștigăm, chiar dacă a fost terenul destul de greu, pentru că vremea ușor-ușor începe să ne pună probleme. A fost un joc amical, un meci de pregătire, sperăm să mergem încrezători la CFR, să obținem punct sau puncte. Au fost foarte multe lucruri pozitive la acest amical, ne bucurăm că am reușit să dăm trei goluri”, a spus antrenor secund din stafful lui Mircea Rednic.

Printre aspectele pozitive ale disputei cu Dumbrăvița, subliniate și de Rădoi, ar fi revenirile pe teren ale Ahmet Ekmekci și Stefanos Stroungis, fotbaliști care au avut probleme cardiace pe finalul verii și au ratat o bună parte din prima parte a acestui sezon. Pe de altă parte, Rednic își face probleme pentru Conte, Rodrigues (care nu au apărut deloc pe gazon azi) și Freitas (care a ieșit după un sfert de oră pentru că a simțit ceva la coapsă), în timp ce Fabry ar trebui să treacă rapid peste o răceală. În fine, Ofosu s-a ales cu o contractură musculară în partea a doua meciului cu Oțelul și va mai lipsi cel puțin o săptămână. Ieșit oricum din planurile staffului tehnic, Vucenovic acuză în continuare probleme la gleznă. ”Pe Conte l-am menajat, la fel și pe Diogo (n.a. Rodrigues). Nu am riscat nici cu Marcelo, de aia l-am și scos mai repede. Sperăm ca la ora meciului să nu fie niciun fel de probleme”, a mai precizat Rădoi.

Cosmin Stan: ”Sunt nemulțumit de greșelile personale care persistă la noi”

CSC Dumbrăvița i-a dat o replică bună prim-divizionarei UTA în testul de astăzi. Divizionara secundă a impus remiza albă la pauză, apoi chiar a condus pe tabelă preț de două minute.

Cosmin Stan a fost extrem de supărat pe ex. lipovanul Salhi pentru cele două goluri rapide ale arădenilor și și-a băgat în luptă mare parte dintre titularii obișnuiți în ultimele 25 de minute.

”În momentul când am discutat pentru amical, nu știam că vom juca vineri. După aceea am aflat și nu puteam să dăm înapoi, pentru că nu mi se pare normal să le stricăm lor (n.r. – echipei UTA) programul. Așa suntem la început de săptămână, până vineri mai vedem, mai avem încă două antrenamente, nu știu dacă vor fi titulari cei care au intrat în a doua repriză. Sunt mulțumit de modul cum băieții s-au dăruit, sunt mulțumit de faptul că au avut și personalitate în anumite momente, că am reușit să dăm gol și că am reușit să facem câteva faze, am avut și câteva ocazii bune. Sunt nemulțumit de greșelile personale care persistă la noi. În minutul 50 și ceva în două minute, am trecut de la 1-0 la 1-2 pe două greșeli ale lui Salhi, care până atunci a fost cel mai bun de pe teren pe un post nou pentru el. Sunt jucători care deocamdată nu pot să facă pasul de la Liga a 2-a mai sus, spre Liga 1. Sunt jucători talentați și la Dumbrăvița, care poate pe viitor vor ajunge în prima ligă, dar deocamdată trebuie să ne vedem lungul nasului”, a considerat antrenorul Dumbrăviței după disputa amicală cu ”Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc.

Foto și video: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-longo-a-fost-prezentat-ca-antrenor-principal-la-chindia-19293592

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-vrea-sa-devina-sa-sa-poata-promova-in-superliga-19293608

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-convins-ca-poate-salva-unirea-dej-de-la-retrogradare-19293601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-analiza-jocului-dintre-ceahlaul-si-cfc-arges-19293590

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

Călin MNERIE 21 Nov. 2023, 20:45 Liga 2
Pe aceeași temă